Има позитивни искуства не е страшно, голем дел ниту полагаат кога ќе се видат кај, неа професорката бара знаење нзае и формула да праша. Не прашува ништо страшно, медијана, модус, коефициент на варијација, демографска статистика, т-тест, х2, сака пример тестовите да и се разбрани, како се вредностите.
Јас полагав лани и воопшто не бев задоволна од полагањето. Учев од книга, се и одговорив како што сметав дека треба, ме праша дури и прашање кое го имаше кажано на нејзините предавања, и го одговорив и ми стави слаба оценка поради не знам која причина. Истото се случи со сите што полагавме во тој термин. Со среќа и се надевам дека ти ќе имаш убаво искуство.
Може, не прават проблем. Не можеш да запишеш зимски семестар ако не ти се вратени книгите, а летен можеш без проблем.
Да можеш, во колоквиумските полагај ги, мислам во сесија не дозволват ако не ти е физио 1 положено, да полагаш 2ка колоквиуми, али во колоквиумските можеш
Фала ви на двете. А по Физиологија 1 како се одвива практичниот испит? Полагаме повеќе студенти одеднаш или еден по еден? И дали треба убаво да се повтори се и од колоквиумите материјалот или само основните работи?
Ние бевме повеќе студенти, ама еден по еден прашуваат, не наизменично. Нас професорката ни бараше и теорија, во склоп на вежбата, особено крвни групи, хемостаза и коагулација, на тие работи обрнете внимание.
Decki prof Vesna Velikj po biostatistika nekoj da spodeli iskustvo? Na sto da obrneme vnimanie povekje?
zdravo bi sakal da prasam kako odi prefrluvanjeto od na medicinski fakultet vo bugarija sakam da se prefrlam vo skopje na medicinski nekoi vikaat deka nemoze ama sepak se prefrluvale itoa na sred godina pa dali nekoj znae poveke okolu toa?
Најубаво да пишеш мејл на Медицински факултет-Скопје на студентски прашања или да им се јавиш на телефон. Познавам неколку студенти кои се префрлија од Бугарија во Скопје, можно е префрлање секако, ама колку што знам сите почнаа од прва година , ништо не им беше признаено. Најубаво директно на факултетот да си прашаш
Дали некој знае проф. Бети биостатистика за колку време дава резултати со оглед на тоа што се полага писмено?