Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Секој може да се погоди, физио пример еден проф може и во 8 да испрашува и во 11.
    Екг оската сите ја бараат и некој елемент, дали одредување фрекфенција, дали параметри, дали некој елемент, зависи што ќе прашаат, нема дел што воопшто не го прашуваат од екг.
    Да се праѓаат крв, тие тестовите од последните вежби, од респираторен, од квс, роданиди во плунка, буквално секоја вежба може да се извлече.

На drFoxFire му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QueenCleopatra

QueenCleopatra Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    206
    Да, можеш да се префрлиш, истите предмети ги имаат и учат ист материјал, тие ќе ти се признаат во Скопје. Можеби дел од некој предмет треба да дополагаш ако одлучи комисијата, инаку останатото сѐ се признава. :wasntme:

3. lilsomeone

lilsomeone Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    37
    Kade moze da se obratam za problem so iknow,prijaviv tiket megjutoa ne dobiv nikakov odgovor??

4. Vermilion.

Vermilion. Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Jas se imam prefrleno (ne od Bg) ama na pocetok na godina i se mi priznaa polozeno do togash. Vo dekanat prasaj si se kje ti kazat.

На QueenCleopatra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. stingray

stingray Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2021
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    37
    Здраво, да ве прашам тие што сте го поминале осми семестар, гинекологија, хирургија, онкологија од каде се учи? Благодарам однапред

6. Anet77

Anet77 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    13
    Дали за да ти стават оценка треба да го имаш пријавено предметот?
    Имам некои предмети почожени пред 2-3сесии ама имав проблем со индексот и не бев во можност да ги однесам кога требаше..Дали сега ќе ми прават проблем дека не се електронски пројавени оваа сесија? Некој ми спомна дека ако сакаш оценка иако ти е положен предметот мора да го пријавиш за во сесија за да ти стават оценка

7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Ако имаш оценка во iknow нема потреба да го пријавуваш, ако немаш за да можат да ти ја внесат треба да го пријавиш, но некои катедри и без пријавување успеаваат да внесат

8. floppy77

floppy77 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    659
    Некој што полагал радиологија усно претходниве години ако може да ми пише.

9. moonbirthed

moonbirthed Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво!
    Јас не положив Анатомија 1, и не знам дали да учам за Анатомија 2. Некој ме вели да, некојне. Не знам што да правам.
    HELP!!!

10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    12.216
    Ќе учиш, ќе полагаш колоквиуми, за да си олесниш кога ќе положиш анатомија 1, полесно ќе ти биди да го спремаш кога имаш читано, лоши совети то даваат, немој да ги слушаш

На ElenaOfRivendell, floppy77, Lavender4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.920
    Допаѓања:
    6.742
    Кој дава вакви совети?
    Ќе учиш, ако не положи анатомија 1 не значи дека втор семестар скроз треба да го оставиш, напротив уште повеќе да се вложиш да положиш се што можеш за да си олесниш за јуни и август.
    Со положени колоквиуми анатомија 2 многу ќе си олесниш, плус анатомија 1 полесно ќе ја спремаш на веќе учен материјал, во јуни заврши со анатомија 1, па ако можеш полагај и завршен анатомија 2.
    Цел семестар со колоквиумски за новите предмети и две сесии се пред тебе, ништо не е изгубено.

На ElenaOfRivendell, Atticus, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Дали можам сега да запишам семестар ако претходниот не ми е запишан или мора да чекам другата година ?
    Вонреден студент сум.

13. freejanis

freejanis Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Дали некој знае како се одвиваат изборните предмети „Липопротеини - ризик фактор за развој на атеросклероза“ и „Оценка на здравје и стратешко планирање за здравје во заедницата“?

14. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    5.380
    За стратешко се правеше групно семинарска, е сега не знам дали се презентира, ние требаше да презентираме ама тоа не се случи. :lol:

На freejanis му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anet77

Anet77 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    13
    Епа тоа е работата ги немам оценките во iknow....ок се надевам нема да имам проблем

16. Fairytale88

Fairytale88 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    Здраво ќе може ли некој да ми објасни околу трошоците на УГД за заверка на непарен и упис на парен семестар апсолвентски стаж.Дали ќе треба да уплаќам кредити за предметите како заостанати обврски?.Лани ја запишав трета уплатив партиципации но не полагав ниеден предмет скоро го реактивирав ама само платив реактивација.

17. minegrouper

minegrouper Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    82
    од каде да ја земам уплатницата за втор семестар? ги има во деканат ? или треба од банка па да ја пополнам јас (ако е така, дали може некој да ми покаже како треба да биде пополнета)

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.319
    Сама ја пополнуваш. Исто како кога си запишала 1 семестар така треба и сега.
    Веќе запишав семестар и ја дадов на факс, инаку ќе ти ја сликав уплатницата...

На minegrouper му/ѝ се допаѓа ова.
  19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    12.216
    На пп50 се уплатва еве како треба да пополниш ако не ти е јасно пиши ми Screenshot_20220207-170917_Drive.jpg

На minegrouper му/ѝ се допаѓа ова.
  20. minegrouper

minegrouper Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    82
    супер фала ти многу