Dali znae nekoj kolkav e maksimalniot broj na krediti shto moze da se zapise u semestar? Uste podobro da mi kaze dali nekoj od vas prezpisal farma i epidemio u 4ta godina leten semestar -8mi semestar. Se fakjaat na iknow 43.25 krediti, pa me interesira dali nekogas nekoj uspeal da zapise semestar so nad 40 krediti vo godina...
Некој од постарите колеги мене ми пиша тука дека со молба можело до 40 да се запишат, инаку регуларно мислам до 35 може.
Може ли некој да ми каже за хистологија 2 важи 6 сесии, ако се полага во 4та сесија на кој начин е полагањето зошто колоквиумите не важат?
Потписот ти важи 6 сесии (значи не треба да презапишеш 6 сесии), а колоквиумите положени ти важат 3 сесии, и затоа после третата треба да ги преполагаш.
Да но дали ќе се полагаат во текот на семестарот со генерацијата што ги слуша или се полага комплетен тест?
Тоа треба да прашаш на катедра затоа што предметот не ти е презапишан можи нема да ти дозволат да полагаш во колоквиумските недели, некои катедри дозволват некои не
Здраво колеги. Дали некој ја има книгата гинекологија во електронска верзија за да ми ја прати. Ви благодарам.
Споделете ислуство тие што сте полагале патофиза 2 завршен кај Даниела поп Горчева. Кое прашање ви се падна? Да собереме информации тие што треба да полагаме во јуни
Дали некој ги има следниве книги во електронска верзија за да ми ги прати Основи на хистологија од Жунквеира Хистологија од Мајкл Х. Рос и Војчич Павлина Основи на патологијата според Робинс
Здраво! Дали некој може да ми прати е-книги (што повеќе, тоа подобро) од 1ва година? Ако некој има, Ве молам пратете ми. Многу ви благодарам!
Не, не се полага, и колку што знам нема книга, барем ние годинава во прв семестар OM немавме никаква книга и се одржуваа вежби онлајн и со физичко присуство за да се исполни условот за потпис, бидејќи без потпис спорт не може да се запише втора година.