Не во втор утре да оди со заверените кај нотар да аплицира во прв рок со 70 поени е Дали може така или мора оригинал да се
И дали ако во Скопје запише прва за Радиолози пример ке може после да се префрли на општа следната година?
За предходното прашање за документите не знам да ти кажам, да не испадне да те лажам за џабе, а за ова - не може од други смерови да се префрлаат на општа.
Знам дека мора со оргинал документи. @aleks10 Види на страната на мед. фак. Имаш таму Упис 2016год имаш фајлови и на еден во фајловите имаш датуми. мада не би ти препораќала да чекаш други рокови со оглед на тоа што на мед. сите места уште од одма скоро се пополнуваат.
Направив грешка при физичката пријава на факултетот, каде би можела да се обратам за корекција, или евентуално повторна пријава? Грешката е во листот за универзитетската пријава, поточно во делот за поени од успех од средно образование. Ги немам внесено оценките од екстерните тестирања кои влегуваат во целокупниот просек. ???
Prijaveni imase premnogu jas pominav od tamu i vidov, toa bese stvarno preeeeeemnogu, ama sekoja godini interesot za medicinskite fakulteti e golem, pa i ne e nekoe cudo
Мене искрено за 3год. не ми изгледаше дека има многу, додека а општа имаше премногу луѓе. Само не ми се допадна организацијата, тек околу 12 почнаа бројчиња да делат. А више толку време се изгуби. Али готово е сега
Da cuv za toa deka ne delele brojcinja, skoro na site drugi fakulteti delea, i kolku tolku pobrzo idese od tamu
Да, да. А и имаше само две простории фактички само 2 човека што ги прегледуваа документите. Бавно се движеше скоро се. Јас од 9.30 завршив во 12.30
@Perverzna& Битно помина, сега да чекаме четврток за да прославиме ) П.с. девојки од мед. фак. што предмет е „дидактика’’ ? Сега го истакнале распоредот за 1ва за сестри па го имаше тој предмет, ако сака некоја нека каже што предмет е Фала.
На распоредот со една боја се обележува само еден предмет, а тоа што пишува секаде различно значи дека тој ден се учи таа наставна единица по тој предмет. Дидактика ви е наставна единица од предметот промоција на здравје (живи глупости е цел предмет, и на општа го слушавме со некои измени во материјалот )
Една моја пријателка се запиша на факултетот за фармација но ја примија со кофинансирање и сега сака да си ги земе документите и да аплицира на друг факултет.Има некоја посебна процедура за тоа?