Да прашам.Колеги вие што презентиравте епидемиологија како поминавте? Како ја вклучивте презентацијата на teams?
Бараат припои да. А за елиминарен сум имала само еднаш и имаше некои ситници, како на пример внимавај дали е артерија (а.) или артерии (aa.), барем кај мене имаше прашање од ваков тип. Исто така ако има лигаменти нешто и ако пишува некаде НАЈГОЛЕМ или НАЈМАЛ и тоа запази го. Барем лани кога полагавме онлајн за карлица мислам дека имаше неколку вакви прашања. Но сепак има и едноставни и многу полесни (побитни работи). Сепак некој од другите колеги кои полагаа со физичко присуство нека споделат искуство подобро.
Дали физио 2 и патофиза 1 , има само по 2 колоквиуми ?? И дали третиот е во испитна или тоа е дел од завршен испит ? Исто ако може некој да ми каже до каде и што треба да се учи за прв колоквиум и физио и патофиза ?
Kako se vklucuva prezentacija na teams? Trebq da prezentirame epidemiologija a jas nemam poima kako treba
Има едно знакче share , веднаш десно од микрофонот, ќе кликнеш на него и веднаш ти излегуваат опции, директно презентацијата да ја уклучиш. Еве ти и видео
Некој од постарите колеги да каже од каде се учи абдоминална хирургија? има ли некоја скрипта, книга нешто?
Има скрипта на српско-хрватски само тој дел, јас од нејзе читав, ама не знам кај може да се најде, мене ми ја даде колега.
Дали некој го чува распоредот за вежби клиничко од претходен семестар? Сум го избришала а ми треба за во картонот да напишам датуми
дали некој знае за што е првиот колоквијум анатомија 2? односно каков е..форматот каков е...било што да каже..
ништо ахаха...мислам, сфаќам колку е опширно и на некој начин глупаво прашањето..така да нема врска и секако фала ти
Дали некој од постарите колеги може да каже како се одвиваат полагањата Микро 1 со физичко присуство? На колоквиумите мислам, на кој принцип, дали навлегуваат во детали и слично. Фала однапред