@Girl255 Нека си праша на факултетот, нека аплицира на др факултет кога ке е вториот уписен рок. Мада искрено тоа може да и биде и грешка, пр да сака да аплицира на др факс а таму да е се потполнето и да нема втор уписен рок.
Мислам нее...Затоа што на оваа листа се сите кои што се пријавиле и само се објавени вкупните поени(од средно и матура), плус колку што видов дури не се ниту по редослед-само по број на пријава. На конечната ранг листа ќе се само оние кои се примени, подредени според бројот на бодови.
@nikolija26 и ти за 3 годишните? А да не знаеш случајно, резултати на фак или и на страната ке објават?
@naturally Сите што пуштиле апликација ги има. Ке си видиш по бројчето од електронската пријава што ти е.
Изброј колку има пред тебе со повеќе бодови нели и ќе знаеш која по ред си и дали влегуваш во државна квота според бројот на студенти кои ги примаат во државна квота
@Arja Јас сум меѓу првите 20, ама измешани се, не се според бодови. Е сега гледав дека со 90 и нешто има околу 16, а јас сум со 80 и нешто, така да може ке влезам у државна ако ме примат
Ima li nekade online da se vidat rezultati za fakultetot vo tetovo(dut). Im vrtam ne krevaat,na stranata nisto nemaat objaveno.
@joy1 срце еве ти тука линк, провери си. http://www.fakulteti.mk/upisi/2016-2017/rezultati.aspx Редактирано: Сега гледам, немаат објавено уште. Ама имај го линкот за утре да си видиш.
Немам слушнато баш добри искуства за комисиско полагање по било кој предмет,, низ муабет ми кажале дека анатомија баш и не пуштаат. Лазарова вика природна селекција било тоа. Еве @MagsDestiny нека ти каже ако знае нешто повеќе.
Nope, ни јас не знам ништо повеќе од тебе. За сите предмети комисиски имам чуено дека е пострашно отколку редовното полагање, ама за подетално врска немам.
Па и мене не ми иде логички зашто баш комисиски би пуштиле ако редовно не ги пуштаат?? :/ ми изгледа дека тоа е поише за пари да се собере отколку што би ги пуштиле :/