Само 2 потписи од ист оддел имаш право да немаш, значи од 26 вежби треба минимум 24 да имаш за потпис
Fala. Za imuno mislam povekje kje se snajdam iako toa Kjubi e premnogu za eden student. Kje probam so tie videa. Za radio i jas mislev deka e na srekja, no ajde pismeno i mozhe kje se projde taka iako pak kje kazham prashanjata se chudev od kade se, na usno kako e radio? Tamu mnogu li baraat?
I toa na srekja. Se izmachiv jas i so toj predmet ama go srediv na kraj vo septemvri. Olesnitelno e shto e od opshta kultura, pa kje se snajdesh toa.
Јануари тие што полагаа кажаа дека било лесно и дека не барале многу, главно препознавање на слики и не замарале нешто многу. А тестот мене не ми изгледаше тежок, ама како на среќа да е прегледувањето. Разгледај презентации и прашања. Па беа доста презентации, од Гордана и Кочубовски на тимс беа, а од Ѓорѓев преку координатор ги добивме.
Хигиена мене не ми беше лесно, мн напорен за учење предмет, полесно физио 1 и 2 положив отколку хигиенаучете од презентации ако имаш време читни и од книгата
Дали мислите дека е реално да се спреми хигиена првиот колоквиум за една недела, со по 3-4 часа учење на ден, и последните два дена пред колоквиум посветени целосно на предметот?
Реално е да се спреми ако учиш презентации, ама ако фатиш книга не е, дека книгата е обемна со многу информации што навистина не се потребни на никој.
Радиологија колоквиум спремав од презентациите од предавања, плус од вежби, на колок прашањата ми беа скоро сите од презентациите. А за усниот дел учев од една англиска книга - The radiology handbook исто и од Radiologija za studenti medicina од Горан Николиќ -медф Црна Гора
Совет,како ги учевте јадрата за внатрешната градба на мозоците? не можам никако да ги памтам претешки ми се и сите ли бараат да ги знам или како оди испитувањето ?
Исто и јас не можев да ги запамтам. Немав некој начин, само многу ги повторував. Ќе ти е тешко ако не учиш на памет.