Тие на заокружување се баш детални, јас скоро на секое се мислев помеѓу два одговори. А есејските, не беа, ти дава една тема и ти да напишеш се што знаеш.
Затоа реков " можеби би работила",има студенти на медицина кои работат како мед. сестра, барем јас познавам некои
Ако слушаш семестар регуларно не се стига да одиш и на работа освен нешто online да се работи, сепак имаме вежби задолжителни, обемен материјал, не се стигнува, освен ако не спиеш
Odlichno, jas za esejskite mislev pozeznati kje se. A baraat mnogu dolgi odgovori? Deka nekako 45mins kratko mi lici za polaganjevo.
Се стигнува, нас ни викаа да не пишуваме надолго нашироко, туку колку што можеме да сумираме најбитното, мислам дека за пф2 ни кажаа и со стрелки да пишуваме (пр. албуминурија——-> хипотензија) за да скратиме.
Лани 3 недели пред почеток на сесија излезе До крај на студии треба да имаш 5, за во 4та никој не бара изборни, бараат условните да се положени. Зависи, ако прават како за патофиза 2, за поголем дел пуштаа, а за остатокот околу 40-50 студени 2 недели и повеќе ќе се изначекаа
Препрепредобар и прекоректен професор, посвети се особено на неговите презентации, и положена си. Памтам прашуваше за вода, отпад, аерозагадубање, пирамидата на исхрана, базени..
Како би требало да се бодуваат прашањата патофиза1 на прв колоквиум (20 на заокружување и 3 есејски), со оглед на тоа што во програмата стои вкупно 30 бода?
Здраво , дали може да ми кажете искуства за факултетот за медицински лаборант , 3 години , во Штип, дали е премногу тешко, ако одам на факултет би сакала тоа да се запишам, успехот ми е многу добар ( 4 ) од средното. Колку семестри има , предмети итн , бидејќи не сум баш запознаена со тоа.