Здраво, некој од постарите колеги да сподели искуство од полагање Хигиена кај проф Игор? Што најмногу испрашува од каков тип се прашањата и на што најмногу да се посветиме?
Не за колоквиум, за завршен усно знам дека испрашуваше, за колоквиум добивате мејлови или сте ставени во тим и решавате тест на формс
Дали за здравтсвено осигурување треба да се носи потврда за ред студент или од деканат автоматски продолжуваат?
Не знам шо се случува кај мене, сега се јавив кај матичната и таа ми кажа дека не ми било продолжено од јуни 2021. За ништо не ги бива кретениве од студентски!
Треба од деканат да е средено, однеси ти потврда за редовен, вака ќе мислиш имаш здравствено, а на крај испаѓа немаш....
Malce rano prasuvam, ama genetika za prakticniot del dali nekade gi pisuva tocno koi vezbi se? Bidejki na vezbite beshe spomnato za nekoi delovi od praktikumot deka nema da ni trebaat za ispit, ama chisto da go objasnime i pomineme za da go znaeme
Зависи до професор зш се многу, полагај прво тест и види кај кој ќе се паднеш па барај искуства од колеги
Здраво дечки, матурантка сум па сакам да се запишам на медицина (веројатно во Штип). Како одат уписоте, колку отприлика ми требат поени за државна квота и дали мислите дека е добра опција( бидејќи веројатно ќе немам поени за Скопје)