Дали ако првиот колоквиум по Хигиена е положен, а вториот го падниме, ќе треба целосен тест да се полага во јуни или само паднатиот колоквиум?
Дали некој од постарите колеги ги има дополнителните задачи за вежбање дадени од катедрата по хемија за пред испит?
Знам лани некои од професорите даваја да можи само втор да се полага, јас кога го полагав пред неколку години не можеше ако ти е еден паднат ќе го полагаш цел во сесија
Здраво, дали би можеле да ми кажете повеќе за смерот инженер по медицинско-лабораториска дијагностика во Скопје? Ако има некој запишано нека ми пише, имам неколку прашања
Мислам дека тоа е во превод - лаборант. Ако е така мислам дека нема перспектива, цел ден само вадење крв и плата 18.000
Далеку е од само вадење крв и тоа дека нема перспектива. Лабораториската медицина е широко распространета и освен класичните биохемиски лаборатории има и други во кои може да се работи со овој смер
Па називот е тој инженер по медицинско лабораториска дијагностика. Или медицински лаборант со високо образование меѓутоа сакам да ти кажам дека не е само вадење крв, може да се работи во секакви лаборатории биохемиски , хистопатолошки , микробиолошки , генетски итн...
Мислам дека не е соодветно да кажуваме кои колеги се префрлиле на рандом луѓе по форум. Прашај ги службите во деканат тие најточни информации ќе ти дадат, сепак тоа им е функција.
Постари колеги, дали клиничко испитување учевте од пропедевтика книгата од 400 и нешто страни што е, или од таа помалата од УГД, од Валвукис мислам беше??
Колку време треба за да се спреми добро ОСНИР? Некако кога го видов распоредот за сесија ме фаќа паника :')