Дечки едно прашање Дали тие што имаат интерни био и хемија ( гимназија) ќе имаат повеќе поени од тие што се стручен и биологија?( пошто стручниот е задолжителен кај нас )
Здраво, прво се извинувам ако веќе нешто е спомнато во врска со моето прашање,не можев да најдам ништо, па се надевам дека некој тука ќе може да ми помогне. Вака, ќе поднесам барање за лекарски факсимил и ме интересира бидејќи имам 2 презимиња , дали може едното презиме на факсимил да ми биде само со иницијал, а едното целосно напишано. Претпочитам да го имам моето презиме(моминското), целосно на факсимилот а она земано од сопруг само со иницијал. Доколку некој имал слично искуство нека сподели, фала многу!
За завршен усен испит по Медицинска хемија, отрпилика како иде? Дали се бараат многу соединенија, сите имиња на едно соединение, многу детално…? Секој одговор би ми бил од помош!
Со останат колоквиум и завршен анатомија 1 и цела анатомија 2 за во септември само тие два предмети дали е возможно да се стигне? Дали е вистина дека професорите во последната сесија за предметот анатомија биле построги? Заглавуваш +2 години ако не се положи тогаш ли?
ne zaglavuvash 2 godini, edna godina moze da gubis, jas bev student koj poloziv anatomija 1 vo juni cela a anatomija 2 ne mozev da polozam vo septemvriska, ne znaci deka ne postojat sansi no sansite se mali , sepak ti uci ne se otkazuvaj, ,nemoj da mislis za gubenje godini i slicno, ne znam kako si so drugi predmeti ako mozes samo anatomija fokusiraj se BAREM anatomija 1 da polozis komplet, sega ti sovetuvam vo junska sesija da vlezes nekoj kolokvium da polagas anatomija 2 , ima 1 mesec vreme za podgotvuvanje, mozebi ke mozes i povekje od eden kolokvium, ako imas nesto prasanja slobodno pisi mi
За зошто не полагаш некој колоквиум сега од двојка? Кој ти е најлесен тој. За да си намалиш за август.
Лесно, си влечеш или ти даваат регија и кажуваш се што знаеш. Обично едно прашање е за торакс, едно за абдомен и едно за карлица. Штом ти е останат само завршниот не би требало да имаш никаков проблем.