Искуство кај проф. д-р.Жанина Переска токсикологија, проф. д-р. Кристина Миронска-педијатрија за клиничко испитување плс колеги
Jas imam ubavo iskustvo so profesorkata, fina e i smirena. Prvo vleguvate vo sala i site vlecete regija i posle raskazuvate na lesh, pritoa prof. minimalno bara nesto da pokazete, toa sto e najbitno. Potoa sleduva usnoto i primetiv deka poveke isprasuva od onoj del sto imas pomalce poeni na testot. Na primer, ako imas pomalce poeni od setila, ke te isprasuva poveke od setila i obratno. Prasanjata se od ispitnite, te ostava da raskazes, posle toa moze da te potprasa ako si ispustil pobitno nesto pri raskazuvanjeto. Se na se, mnogu okej profesorka i najnormalno polaganje.
Многу убаво полагање ми беше. На леш не ми беше нај нај научена регијата ама проф ми помогна и ме праша само мускулите нешто да и кажам кои ги има. После ти поставува од теорија генерално ти си зборуваш и не бара нешто детали. Сите не положи тој ден, јас сум презадоволна со професорката.
Moram da se nadovrzam, mene mi se padna regija sto ic ubavo ne mi bese naucena, a profesorkata bukvalno mi gi vadese zborovite od usta samo i samo za da me pusti
Zdravo, sakam da prasam ako na nekoj ne mu e tesko da mi objasni. Nema da fatam uslov za 3 godina, a sakam da gi zavrsam ne-polozenite predmeti od 1va i 2ra. Pa kako ide procesot? ( dali uplakjam nov zimski semestar ili samo gi prijavuvam predmetite ili kako? ) Blagodaram
Здраво. Како се полага завршен микро? Знам дека е усно но дали online или со физичко присуство? Ви благодарам..
Зошто да не фатиш услов, не мисли негативно, две сесии се пред тебе. Само ги презапишуваш ако не слушаш нов Физички е микро 2, веројатно и микро 1
А дали до август-септрмвриска сесија се стига да се научи цела анатомија 2ка? Затоа што мислам е доста потешка од анатомија 1.
Полесна е 2ката, бар мене ми беше многу полесна, бидејќи има добри слики и видеа буквално за сѐ. Јас мислам дека може да се стигне, ама со многу труд и посветеност.
Се стига, само добар распоред ти треба, сепак сигурно еднаш досега ти е поминат материјалот, не ти е се скроз ново
Тогаш почни по малку уште од сега и тој колоквиум што ти е најспремен и најлесен полагај го во сесија, за да не ти остане се за август.