Постарите генерации да ве прашам. Дали има некоја врска со оценката ако промоција на здравје го полагаме на англиски или македонски или нема врска?
Dali nekoj ima i ke moze da mi prati koi vezbi se za prakticniot del imunologija, i od praktikumot i od analiza na slucai?
Вежба 1. Квантитативен НБТ тест Вежба 2. Испитување на протеини на акутна фаза -Анализа на случај. Хронична грануломатозна болест Вежба 3. Испитување на клетки во имуниот систем Вежба 4. Проточна цитометрија -Анализа на случај. Т клеточен лимфом Вежба 5. Таложни антитела-имунопреципитација, нефелометрија Вежба 6. Цитокини -Анализа на случај. Мултипен миелом -Анализа на случај. Токсичен шок синдром Вежба 7. Тип 1 преосетливост Вежба 8. Тип 2 и тип 3 преосетливост -Анализа на случај. Алергиска астма Вежба 9. Комплементен систем Вежба 10. Автоимунитет -Анализа на случај. Системски лупус еритематозус Вежба 11. Трансплантација -Анализа на случај. Болест калем против домаќин
Здраво на сите Сакам да ве прашам дали некој има напраено промена ма презиме во факултет? Јас ке се венчам , и ке си сменам презиме . Дали ова би ме праил некој проблем во факултет?
Мислам дека има постапка промена на презиме во индекс и не знам точно колку се плаќа, јас случајно прочитав кога барав други услуги
За што најмногу прашуваат генетика на усно? И дали од првиот практикум треба да се знае секој раствор што содржи или доволно е општо да ги знаеме постапките пр за изолација на ДНК?
Од вежбите од двата практикуми може да те прашаат било која вежба. Се влечи ливче и имаш две прашања, едното го одговараш кај асистент, другото кај професор. Може да ти се падне како прашање и некое основно од колоквиумите, како на пример видови на РНК и да ги објасниш, процес на транскрипција, транслација или слично така нешто. Инаку да најбитно е да знаеш да ја објасниш постапката.
Мислам нешто 22-28 беше тој период, а после откако ќе излезат резултати се носат документи првата недела од септември. едит: еве го од лани види дали пишува https://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/Konkurs-I-ciklus_2020_2021.pdf