https://www.google.com/maps/@41.988...5NhHg1lHcc1wRxPAlA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 Street View - најдобар пријател ми стана за снаоѓање низ Скопјево.
Pa da, po ulicata kaj sto e patofiza - najgore. Ako odis do kraj po istata ulica od desno kje naides i na skalite koi predhodno ti gi spomenav.
Ако си новоупишана, не можеш да се најавиш затоа што се уште не ви се генерирани профилите. Тоа обично го прават околу 10ти и ќе ви истакнат соопштение на страната кога ќе бидат готови заедно со постапката за најава и пасворд. Не пробувај да се најавуваш со пасвордот од iknow затоа што веќе не ти треба и не е валиден за профилот на страната . Они на меилот што ти е запишан во документацијата ќе ти испратат пасворд.
@moni.poni Јас како што знам не, сепак се различни без ралика што е под ист факс на некој начин. Пробај ако имаш втор уписен во Штип па од Штип да се префрлиш после прв семестар или после прва година како иде тоа ке прашаш. За тоа имаш можност а од фармација мислам дека не.
Читав дека после прва година можеш од штип да се префрлиш во скопје доколку ги имаш положено 60% од испитите Ми кажаа дека во штип немат пракса,па затоа некако се премислувам
Ама ок, нема пракса прва година тоа нека не ти менува ништо, нека те води фактот што можеш од таму да се префрлиш во Ск, сфаќаш? Ке се тррудиш и повише од 60% да положиш а за пракса па ке имаш после еден куп пракса не е страшно една год без пракса.
Ако си во Штип запишана на фармација мислам дека можеш на Фармацевтски во Скопје да се префрлиш, распрашај се не ме држи за збор зашто Фармацевтски во Скопје си е целосно посебна институција- не е смер на Медицински како во Штип. А на Медицински може префрлање само од општа во УГД/Тетово на општа во Скопје. Е сеа треба да кажеш поконкретно со смерови нешто, на што сакаш да се префрлиш зашто Медицински и и не е баш така тесен поим И каква пракса, за што? За да можам да ти објаснам.
Во понеделник е 3-от уписен рок во штип ке видам за што има слободно место и најверојатно ке идам вондрендно
Па тука во скопје што се на медицински (сестри)мислам дека сите идат на пракса со тоа што имаш повеќе искуство и знаење А во штип само учат и мислам дека немат пракса друго е кога се оди на пракса,ќе се запознае убаво со твојата струка
Сестри имаат пракса и во Штип мислам. А во Скопје да ти кажам дека исто како да не одат, потписи само им даваат, кој ќе им се замара. Друго е ако вонредно студираш сестри па више работиш како сестра ама тоа е можно само со завршено средно медицинско. Така да, ако ти е за пракса ич не се надевај дека има некоја wow пракса
Како бе не идат Искрено, јас едвај чекам за пракса. Јас ке си идам таму, може ке изгледа глупо од страна ама сакам да идам на пракса.
Ahahahahha Abe idat ama da podremat eden saat- dva, da gi vidat deka dosle I da im se potpisat I tolku. Ne deka neso rabotat
Не сакам пред време да зборам, ама искрено јас би им досаѓала за знаење само да дојдам до тоа. Ова сакам да го работам и сакам стварно да научам. И ке си идам редовно. Нека ми се смеат сите ми е гајле!
Hahaha Abe se e toa ubavo ama stvarta e so ne se mnogu ljubezni sestrite za da ti pokazat I vaka a kamoli da im dosagjas zaso taka se ponashaat "fino" so ke ti dade eden pogled naopacki, ke ti se razvika da ne ja zamaras I uspat eden burek da kupis I ke ti se iznasmee ne na site kliniki, ama vo pogolemiot del e vaka
За пракса навистина зависи од професорите и од самите вработени. Јас уште од втора година средно, затоа што учев за физиотерапевт и во средно, имав задолжителна пракса преку година и преку лето еден месец исто така и ние моравме да одиме, мораше да работиме, бевме испрашувани и сл. Сега еве на факултет, пак си учам за физиотерапевт, имав пракса, задолжително беше присуство инаку не даваа потпис а без потпис не можеш и не смееш да полагаш. За активност не замараа ама сепак тоа ти е за тебе дали ќе си научиш или не, затоа што после имавме и практичен дел за кој ти треба знаење кое го добиваш од пракса. Сепак ќе кажам, зависи од професорите и од вработените.