За во која квота не можеме да ти кажиме, зависи од поените на другите, ако одиш Штип сигурно ќе бидиш државна, но за Скопје не се знае дур не се види ранг листата
сигурно не била приватна затоа што лани последен во државна беше со 99,233, инаку имаш големи шанси за државна квота според поените, ама пак се зависи од конкуренција, јачината на матурата во годината и сл.
Дали некој кој ќе се запише да студира вондредно има право да оди на предавање,пракса и се останато какоо другите студенти?И кој се сметаат за вондредно?
За тригодишните има само вондредно, знам дека имаат некои вежби на кои мора да одат, за предавања онлајн беа последниве години така што секој може да се вклучи
Можи станав досадна со прашањата но подобро да бидам пред време информрана.Ако некој е на државна квота колку ќе плаќа?
Здраво, ај ве молам кажете што да правам за 0,5 бода го паднав третиот колоквиум физио 1,уште тој ми остана за да полагам завршен, ова увидов преку меј некако не ми е сигурен, дали има некој искуство таму да одам
Ако има некој/а колега/колешка што полагаа ХЕ2 завршен во прв рок, дали знаете дали прашуваа на практичен за уво бидејќи на вежби беа само едно две стакленца па ги подававме од едни на други за да видиме, и се тоа беше набрзина без многу време да се разгледа? Или од постарите доколку памтите. Ви благодарам однапред
Jas polagav kaj nea ama pred 2 godini. Beshe najdobrata opcija za ispit, prashuvashe najbitni raboti plus pomaga ako neso ne znaesh. I ubavi bodovi stavashe za tie so ucele. Sega ne znam kako e
Здраво! Дали би можеле да споделите искуства за полагање на Хумана Генетика завршен и практичен испит? Се влечат прашања или ти поставуваат? Дали се навлегува во детали или пак не?
Се влечат две прашања, едно од првиот едно од вториот практикум (или книгата). Обично не се навлегува премногу во детали, се зависи од прашањето и од асистентот/професорот.
Dali moze nekoj da mi pomogne da mi kaze za Patofiza 2,za zavrsnoto usno koi vezbi se konkretno od praktikumot? (ako moze da mi gi navedete po brojce,ili pak od koja do koja strana) Fala vi odnapred.
Има документ на линкот со предавања каде се набројани сите вежби што треба и од теорија кои теми треба.