Nikoj ne go osudi nego so se zapisal vo Tetovo na medicina samo bevme realni tie so odgovorivme. Mozel da proba da se prefrli posle prva odma ako ne go primile posle sredno zosto posle treta duri? Toa bea najrealnite odgovori so mozese da gi dobie.
Genetika dokolku imame polozeno kolokviumi, a reshime da polagame zavrsen vo avgust/septemvri, kolokviumite vazhat taka?
Здраво,дали има некој што направил трансфер на уким во прва година од дут да ми разјасни околу документација и датуми кога оди,или доколку познавате некој колега пишете ми во приватна порака.
Здраво, сакам да прашам за совет/мислење. Добив 8 ка на испит, не сум задоволна од оцената сметам дека знаев бар за деветка и сега сакам да ја поништам оцената. Е сега незнам како иде таа процедура и што мислите дали вреди или би си создала дополнителни проблеми?
Не вреди, не е лоша оценка 8ка, иначе мислам дека се пишува молба во деканат за поништување оценка, али треба да ти биди напишана во индекс за да можиш да ја поништиш, али пак ќе ти кажам не вреди, и многу зависи по кој предмет е, да не си направиш непотребен проблем
Здраво, дали за да земам потврда за редовен студент мора да отидам лично јас или може да ја дадам молбата и уплатницата на друг да ѓи земе бидејќи не сум во можност а ми треба моментално? И дали мора да биде и индексот со мене или не?
Здраво Колеги Ако може да поставам прашање за во врска со смерот Медицински Техничар, бидејки знам дека овде претежно е наменето за Општа Медицина. Би сакал да се запишам за Медицински Техничар, моментално во уписот што сега доаѓа. Но предметите од матура, воопшто не се соодветни со бараните. Предметите што ги имам земено се Историја, Филозофија, Географија вклучувајки и тоа што вкупните бода од матурата и сведителствата ми е 70. Дали реално постојат шанси да влезам на овој смер? Фала ви многу
Од тоа што напишаа колегите претходно а и професорките што кажаа на предавања, многу е битно да ги знаеме рефлексите. А за друго не знам.
Тоа што најмногу го сакаш, најмногу што те привлекува. Тоа каде се гледаш во иднина себе како го работиш, тоа одбери го.
Хмм меѓу 4 работи се двоумиш, да беше меѓу две можеби ќе можевме да ти дадеме совет, али вака тешко, најдобро си знаеш ти, али ако сакаш хемија или аналитичка или фармација, мораш да одлучиш сама што ти е од сите 4ти најгоре на скалата, мора едно да е повеќе од другите
Здраво девојки, иам едно прашање. Дали е можно да бидиш примен на медицински во Скопје со 89/90 поени? Брат ми има голема желба да студира медицина али толку поени има и сега дилемата е дали Скопје или Штип.
Реално многу тешко. Лани последниот во приватна квота беше 97,416. Горе долу и годинава би било тука. Не знам националности (ако нешто спаѓате во нив) таму како беше. Во Штип сигурно ќе се запише.
Не сме друга националност, така да тоа пропаѓа во вода. Тоа ми беше горе долу прашањето, со колку поени влегол последниот во приватна квота, не можев да ги најдам последните ранг листи на страната. Фала ти.
Како шо ти рече @Glowy, нека аплицира Штип уште првиот рок, зашто најчесто и таму само еден рок има, веднаш се пополнува. Па ако има голема желба за Скопје, пробајте да се префрли.
Ovaa godina ima poniski percentili za 5 taka da sigurno ke primaat so pomalku poeni lani petkata pocnuvase od 89 percentili