Здраво, дали некој знае која е постапката за ставање на факултет во мирување (дали постои образец, колку се плаќа, итн.) ?
Здраво! Сакам да прашам за запишување на медицинскиот факултет какво влијание има националноста, се намалуваат поени? Благодарам.
Не,нема намалување на поените доколку си националност.Доколку си друга националност може само да добиеш плус поени што јас најискрено не знам како оди одамна беа моите уписи.Најдобро е да се консултираш со некои од претходната година или што работи на Студентски прашања.
Ако припаѓаш во националности, влегуваш во посебна ранг листа, па може и со пониски поени да си примена, не се додаваат или одземаат поени
Морфофункционални карактеристики на сперматозоиди, Растројства на спиење и несоница, Здравје на мигранти, Комуникации и комуникациски вештини, Научен труд да се напише и објави, Еволуциска генетика, Развојни гени... нека ме дополни уште некој
Дали некој знае ако имам паднато година, имам право на стипендија? Затоа што во условите за аплицирање пишува да немаме повторувано година и всушност на нашиот факултет не ја повторуваме годината. Познавам колеги што имаат паднато и земаат стипендија, ама имаат аплицирано уште пред да паднат и ја продолжуваат само. Јас прв пат ќе аплицирам, сите останати услови ги исполнувам
има некој положено физиологија 1 во јануарска сесија? односно, дали е можно да се постигне само анатмоија 3 и физио да се завршат во јануари?
Дали има јануарска казнена сесија за анатомија 2? Или само имаме фора уште септемврискава сесија да ја положиме?