Кога најбрзо можам да си ја земам дипломата? Пр. ако ја побарам на 13ти откако ќе се запишам дали би ми ја дале? Потребна ми е за конкурсот за студентски дом, заборавив да направам копија.
Pa jas ne bev za dve poeni rangirana na opsta medicina i sega neznam dali da rizikuvam da se upisam na stomatologija ili pak da odam na farmacija( i dali dokolku se zapisam farmacija posle mozam da dopolagam ispiti i da se prefrlam na stomatologija, medicina) ako moze nekoj da mi odgovori, vi blagodaram odnapred( malki prasanjevo e glupo)
Oh bre ... A zosto ne se zapisa stip/tetovo ili vtor rok ako ima tamu ako ne se popolnilo stip ili tetovo medicina zapisi se i za 2semestar ke se vratis skopje. A toa od farmacija za opsta nema nekoj istpiti slicni ili mikro anatomija ucat pokasni semestri i nesto povrsno nema da ti se priznava,i mislam odnovo ke treba na upis sledna da cekas duri, a za od stomatologija neznam ama ne veruvam bas da se peiznat ispitite medicina ima 3anatomii a oni mislam 1
Na nase vreme potpisuvavme dogovor deka 3meseci minimum nema da gi pobarame nazad a sega ponovo kako e neznam
Дали може да ми пише во порака некој што студира на факултетот ако може да ми помогне со пополнување на работи?
Дечки некој да сподели искуство од завршен медицинска хемија кај проф. Цековска? Како прашува, што прашува, дали е тешко и дали тешко положува?
Супер е, мене повеќе ме прашуваше од делот биохемија, помага ако нешто не ти текнува, и објаснува доколку нешто не ти е јасно
Многу е добра и фина, помага мн. и потсетува, не знам физички како е, ние полагавме онлајн, ни бараше и по некоја формула да напишеме, ама и да не знаеш, не е страшно.
Дали ако сум паднала хисто1(и ќе презапишам), сега можам да полагам колоквуми од хисто2 бидејќи трае 6 сесии или автоматски и тој предмет ми е паднат?
Од хисто 2 колоквиумите важат 3 сесии, значи до јануари ако положиш хисто 1 до тогаш мислам дека ќе стигнеш да дадеш и испит хисто 2 без да треба да преполагаш.