Претпоставувам мислиш потврда за редовен студент. Уплаќаш соодветна уплатница (мислам 100 денари беше), одиш на факс, пишуваш молба и истата ја заверуваш во архива, па потоа со молбата, уплатницата и индекс, одиш на студентски прашања, и ти вадат потврда. Не знам дали и за бруцоши е исто вака, ако знае некој, нека ме корегира.
Така беше да, имај предвид дека за Скопска картичка и ако аплицираш за студентски две потврди ќе ти требаат. Исто молба може да купиш од трафиката до Хипократ да не пишуваш рачно 5-10ден така нешо беше мислам
Дечки да ве прашам, јас сега имам за слушање пато и клиничко само, 5тиов семестар ми е платен лани цела квота и сега во студентски ми рекоја дека не треба да платам. Е сега, дали ако запишам изборни треба да ги платам кредитите? Имал некој ваква ситуација? Прашав и за ова ама ми се испонаша жената во студентски и ништо не разбрав
Jas imam zelba da bidam dermatolog no za zal me odbija na medicinski fakultet pa bi ve zamolila za sovet sho da pravam Ponataka dokolku nekoj ima slicno iskustvo
Колку поени имаше од каде те одбија од Скопје или? Искрено прерано е да знаеш уште од сега дека сакаш дерматолог да бидеш. Прво треба да сакаш да бидеш доктор, да завршиш општа. Па тек понатака ќе видиш дали ја сакаш таа специјализација.
Епа другата година ќе си одиш на прв рок во Штип ќе аплицираш, тоа ти е единствено решение(доколку сакаш општа)Зошто во Скопје е ризик со тие поени. И малце кроце Имаш 18-19години не е се така црно и бело
Стоматологија на втор уписен и после да се префрлиш, или како што кажа Anie наредна година Штип да се запишиш
Има само за студентите од петта година и тоа за предмети кои се услов за Клиничка пракса(педијатрија,трудова медицина и гинекологија) и при тоа е дозволено само 2 предмети во казнена сесија.Се надевам дека ти помогнав,Поздрав!
Дали од приватна може да се префрли во државна квота на УКИМ? Дали особено успешните студенти може да се ослободат од школарина, што е случај кај одредени факултети?