Za profilite da, treba da cekas izvestuvanje koa ke bidat gotovi. Evaluacija ne treba da praite poso uste ne studirate. Toa e ocenuvanje na predmeti,Profesori I ocenuvanje koe zadolzitelno mora da go napravi sekoj student na krajot od semestarot inace ne moze da zapise Nov semestar bez toa.
Здраво пак јас, ме боли и глава и раце од пополнување пријави што за мене што за другарки што не се во можност сами ама наидов на проблем. Во делот кај освоени кредити од претходно положени испити по логика одам дека треба да ги соберам кредитите од прв и втор семестар и да ги пишам тука, ама проблемот е за другаркиве што не им е се положено од втор семестар. Кога ќе ги пишувам вкупните кредити кај нив не треба да ги земам предвид тие предмети што не им се до крај положени, нели? И уште нешто, кај делот што пишува година на започнување на студии треба прилично сум сигурна дека се бара 2016 година бидејќи сега започнува зимски семестар нели? Можеби звучат банални и глупави прашања ама подобро ми е да прашам некој поискусен отколку после да ме боли глава пред студентски прашања. Фала!
Тука треба да пишеш кога за првпат сте започнале со студии. Значи 2015 ако сте почнале прв пат минатата год. 2016/17 е год кога запишуваш зимски семестар. А за кредити ке ги видиш од индекс најубаво кај што имаат оценка тие кредити собирај.
Кај вкупно освоени кредити ќе ги собереш кредитите кои ги носат предметите што се положени (оние предмети кои се само слушани, но не се положени не даваат кредити), а кај година на почнување на студии ја пишуваш годината во која си почнала со студирање, а не годината која моментално ја запишуваш (пример, ако си почнала со студирање минатата година, пишуваш 2015/16 г.).
Феминки, дали има некој добиено мејл со корисничко име од тие што се запишавте општа на УКИМ? Бидејќи на мене ми нема ништо стигнато сеуште...
Ke imate izvestuvanje na stranata na fakultetot koga ke bidat gotovi profilite. Narednata nedela sigurno ke bidat poso se pocnuva od 19ti so predavanja
Stom ne ti e otvoren profil znaci sega si zapisala prva godina, taka? A stom si zapisala prva godina vekje nema potreba da gledas do koga e zapisuvanjeto semestar, toa e za nas od drugite godini, vie samo treba da si cekate e-mail so informacii. Plus toa, profilite ne se nesto spektakularno, taka sto ne e ni tolku bitno dali vednas kje go otvoris ili ne.
Avtomatski od dekanat so otvaranjeto na profilot ke vi upisat 1 semestar, vie od januari ke pocnete sami da upisuvate elektronski
Луѓенца, уште 5 дена Ептен ми е страв да не не си најдам луѓе што ќе ми одговараат за муабет и да бидам forever alone
На факултет да не најдеш луѓе? Не е ова средно каде што има 20-30 луѓе по клас и кои се тие се, тука се преку 100 души по група, и да сакаш да си сама е малку неизводливо.
Не се потресувај, од каде сите магично ќе се знаат меѓусебно, само ти никого нема да знаеш? Нема да бидеш сама, еве ти кажувам, невозможно е, освен ако ти сама не ги одбиваш сите и не сакаш да отвориш уста да прозбориш со никого, а верувам не си до толку. Кога сте толку многу на куп дојдени од разни краеви на државичкава веднаш лесно се почнува со разговор, а со тек на време ќе си видите меѓусебно кој со кого најдобро се согласува. Џабе ти е потресувањево.