Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.192
    30% го менаја пред пандемијата затоа што се куцаја по 30 картици од страна на една личност, и затоа ги намалија поените од предавања од 1-2,а со тоа наместо 60%, 30% за потпис

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.522
    Јас кога почнав пред пандемијата исто 60% беше кога се куцавме. Да не ќе биде од оваа година тоа 30%? :?:

На floppy77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    16.487
    Една позитивна работа. Иначе пред пандемијата не беше сменето 60% си беше.

4. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.192
    30% e видете во курикулумот, сменати се поените од предавањата уште пред некоја година пр патологија беа многу повеќе сега дали беа 9 не се сеќавам, а сега се 1-2, еве пример за педијатрија
    Screenshot_20220923-125600_Drive.jpg

Последна измена: 23 септември 2022
    На SaritaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Book Lover 19

Book Lover 19 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    80
    а дали има врска за предавањата дали стриктно гледаат дали си група а или б кога слушаш предавања?

6. medlove

medlove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2021
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    22
    Dali moze da mi kaze nekoj sto treba da se uci za Patofiza 2 zavrsno za usen???

7. Book Lover 19

Се зачлени на:
    29 март 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    80
    многу имам поклопувања предмети од трета со тие од втора , нуклеарна медицина буквално сите ми се поклопуваат и вежбите и предавањата,не знам дали да го запишам..

8. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.192
    Хмм вежби нуклеарна се 3 можеш и да замениш, а за предавања можеш да одиш и во а и во б група, и секако постои опција наредна година, зависи од 2ра што слушаш

9. Book Lover 19

Се зачлени на:
    29 март 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    80
    не знаев за ова, помислив дека е стриктно во тие групи да одиме, фала ти многу ме олесни

за изборни вкупно 5 или 7 треба ?

Последна измена од модератор: 23 септември 2022
  10. mmmmm17

mmmmm17 Нов член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здравоо. Оваа година сум прва година, па ме интересира бидејќи вежби имам уште вториот ден, дали треба да купам и да носам мантил или на првото предавање ќе ми кажат што како?

На Tinić му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Book Lover 19

Се зачлени на:
    29 март 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    80
    ти треба мантил и во првата вежба

12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    7.351
    Rabotno vreme od 8 casa, I studiranje medicina, predavanja, vezbi, kolokvium ispiti ..da ne se lazeme ako ucis vo vremeto koga si doma ne mozes ni samo da procitas a ne pak da polozis. I deca da ti chuvaat, I cela familija da te podrzuva ne se postignuva.
    Na Ukim nema vonredno medicina zatoa.
    Ne pravete filmchinja deka nekoj e sposoben, pa I site doktori da mu se vo familija, toj mora da nauchi barem osnovni raboti za da dobie prelazna ocenka. Bidete realni I ne raskazuvajte prikazni za mali deca. Studiranjeto e 6 god minimum a toa e mnogu dolgo. Zboruvame za znaenje, polaganje I realni ocenki.

На floppy77, Guns N` Roses, Anie93 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    7.744
    Нема да ви се правдам, сакајте верувајте, сакајте не. :) Според мене, само ограничените и мрзливире луѓе можат да не успеат во некоја замисла. Работам од дома, флексибилно работно време имам. Тоа ми помага многу. Не морам да седнам од-до определено време во денот. 4та и 5та немавме предавања со физичко присуство, лани до душа ни онлајн не беа. Снимани ни ги прикачуваа. Вежби за некои предмети само имавме, и тоа е флексибилно. Се договаравме кога да одиме. Плус, материјалот во 4та и 5та се повторува на некој начин од претходните години, само се прави некоја целина со малку подлабинско знаење. Претклиничките предмети бараат многу повеќе време и бубење.

На QueenCleopatra, Majra и SaritaGirl им се допаѓа ова.
  14. SaritaGirl

SaritaGirl Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Bravo realno i veruvam deka e taka,za primer onaa Fatime Fetai praven zavrsila mazena so dete,i e uspesna vo karierata,baska i tamu im e obemen materijalot,ali se gleda deka si ja sakala profesijata,a inace me interesira kako bi mozela da dojdam do knigite sto gi imate na medicinski dali moze nekoi materijali da se iskopiraat kolku kosta,ete primer Anatomija,Biofizika,Histologija i embriologija,morfologija i fiziologija na kletka,za da citam nesto koga sum poslobodna kolku tolku zatoa sto stvarno sakam od naredna da se zapisam,baska ako moze part time rabota super bi bilo kako programer i paralelno da ucam ,posto imase od gore komentari od tipot za staz nemalo da se stigne i slicno

15. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.311
    Па и не би се согласила дека се повторува толку, а и колку и да се повторува во 4 и 5 се доста пообемни предметите отколку претклинички и има доста нови работи што треба да се совладаат, а да не зборувам за предметите како што се очно орл психијатрија анестезиологија судска што се баш нова материја

На floppy77, Waverly Raven, Guns N` Roses и 3 други им се допаѓа ова.
  16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    7.744
    Очно и орл сите исположија на прашањата со коронава. Истите прашања цело време. Интерна колоквиуми - со физичко присуство кога се полагаа истите прашања години уназад, онлајн полагање - се збират групи од десетина студенти, ги поделуваат прашањата и сите исположија. Хирургија со два дена учење колку души положија...

Не ме зафркавајте, што го направивте факултетот. Имало квалитет порано, да. Сега е ужас, посебно со онлајн предавањава и полагањава.
    Скроз е изгубен квалитето, ниту професори се замараат, ниту студенти. Секоја чест на исклучоци, ама генерално е многу полошо.

На SaritaGirl, Lollipop_123 и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.277
    Допаѓања:
    7.744
    Во копирниците кај Хипократ и накај стоматолошки ги имаш сите книги скоро. За анатомија ако сакаш да читаш, ти треба и атлас обавезно да си купиш.

На SaritaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.659
    Допаѓања:
    39.522
    Ај кажи си само дека факултетот ти бил како хоби и готово.
    Тој што учи не може да полага битни предмети со учење два дена од прашања.
    Башка што да ги нарекуваш другите ограничени и мрзливи само за тебе кажува, како доктор би требало да знаеш малку подобро.:)

На floppy77, Waverly Raven, Guns N` Roses и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Нуклеарна медицина колку сесии важи зошто мене ми го дава да го презапишам?

20. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.311
    Не е само за положување работата, нѐ има и нас што сакаме да научиме не само да го положиме предметот со два дена учење

На Anie93 и Radler им се допаѓа ова.