30% го менаја пред пандемијата затоа што се куцаја по 30 картици од страна на една личност, и затоа ги намалија поените од предавања од 1-2,а со тоа наместо 60%, 30% за потпис
Јас кога почнав пред пандемијата исто 60% беше кога се куцавме. Да не ќе биде од оваа година тоа 30%?
30% e видете во курикулумот, сменати се поените од предавањата уште пред некоја година пр патологија беа многу повеќе сега дали беа 9 не се сеќавам, а сега се 1-2, еве пример за педијатрија
многу имам поклопувања предмети од трета со тие од втора , нуклеарна медицина буквално сите ми се поклопуваат и вежбите и предавањата,не знам дали да го запишам..
Хмм вежби нуклеарна се 3 можеш и да замениш, а за предавања можеш да одиш и во а и во б група, и секако постои опција наредна година, зависи од 2ра што слушаш
не знаев за ова, помислив дека е стриктно во тие групи да одиме, фала ти многу ме олесни за изборни вкупно 5 или 7 треба ?
Здравоо. Оваа година сум прва година, па ме интересира бидејќи вежби имам уште вториот ден, дали треба да купам и да носам мантил или на првото предавање ќе ми кажат што како?
Rabotno vreme od 8 casa, I studiranje medicina, predavanja, vezbi, kolokvium ispiti ..da ne se lazeme ako ucis vo vremeto koga si doma ne mozes ni samo da procitas a ne pak da polozis. I deca da ti chuvaat, I cela familija da te podrzuva ne se postignuva. Na Ukim nema vonredno medicina zatoa. Ne pravete filmchinja deka nekoj e sposoben, pa I site doktori da mu se vo familija, toj mora da nauchi barem osnovni raboti za da dobie prelazna ocenka. Bidete realni I ne raskazuvajte prikazni za mali deca. Studiranjeto e 6 god minimum a toa e mnogu dolgo. Zboruvame za znaenje, polaganje I realni ocenki.
Нема да ви се правдам, сакајте верувајте, сакајте не. Според мене, само ограничените и мрзливире луѓе можат да не успеат во некоја замисла. Работам од дома, флексибилно работно време имам. Тоа ми помага многу. Не морам да седнам од-до определено време во денот. 4та и 5та немавме предавања со физичко присуство, лани до душа ни онлајн не беа. Снимани ни ги прикачуваа. Вежби за некои предмети само имавме, и тоа е флексибилно. Се договаравме кога да одиме. Плус, материјалот во 4та и 5та се повторува на некој начин од претходните години, само се прави некоја целина со малку подлабинско знаење. Претклиничките предмети бараат многу повеќе време и бубење.
Bravo realno i veruvam deka e taka,za primer onaa Fatime Fetai praven zavrsila mazena so dete,i e uspesna vo karierata,baska i tamu im e obemen materijalot,ali se gleda deka si ja sakala profesijata,a inace me interesira kako bi mozela da dojdam do knigite sto gi imate na medicinski dali moze nekoi materijali da se iskopiraat kolku kosta,ete primer Anatomija,Biofizika,Histologija i embriologija,morfologija i fiziologija na kletka,za da citam nesto koga sum poslobodna kolku tolku zatoa sto stvarno sakam od naredna da se zapisam,baska ako moze part time rabota super bi bilo kako programer i paralelno da ucam ,posto imase od gore komentari od tipot za staz nemalo da se stigne i slicno
Па и не би се согласила дека се повторува толку, а и колку и да се повторува во 4 и 5 се доста пообемни предметите отколку претклинички и има доста нови работи што треба да се совладаат, а да не зборувам за предметите како што се очно орл психијатрија анестезиологија судска што се баш нова материја
Очно и орл сите исположија на прашањата со коронава. Истите прашања цело време. Интерна колоквиуми - со физичко присуство кога се полагаа истите прашања години уназад, онлајн полагање - се збират групи од десетина студенти, ги поделуваат прашањата и сите исположија. Хирургија со два дена учење колку души положија... Не ме зафркавајте, што го направивте факултетот. Имало квалитет порано, да. Сега е ужас, посебно со онлајн предавањава и полагањава. Скроз е изгубен квалитето, ниту професори се замараат, ниту студенти. Секоја чест на исклучоци, ама генерално е многу полошо.
Во копирниците кај Хипократ и накај стоматолошки ги имаш сите книги скоро. За анатомија ако сакаш да читаш, ти треба и атлас обавезно да си купиш.
Ај кажи си само дека факултетот ти бил како хоби и готово. Тој што учи не може да полага битни предмети со учење два дена од прашања. Башка што да ги нарекуваш другите ограничени и мрзливи само за тебе кажува, како доктор би требало да знаеш малку подобро.
Не е само за положување работата, нѐ има и нас што сакаме да научиме не само да го положиме предметот со два дена учење