Здраво луѓе,ме интересира дали можам да се префрлам од Србија во Македонија на медицински факултет,дали ќе ми ги признаат испитите,мада гледам скроз истите предмети се,дали знаете како е процедура за префрлање?,дали мора на почеток од академска година?, инаку 2 година сум
Имунологија ако не се земе сесијава оцена, може во следната сесија или мора сега да се носи? Не знам дали ќе стигнам индексот да го однесам, ми требаше и за едно друго усно полагање.
Имунологија порано правеја проблем ако не се земи, дури и поништуваја оценки. Сега не знам како е, најдобро е да ја прашаш секретарката таа ќе ти кажи најсигурно
Предмети признаваат, но има сега муабети дека не дозволуваат префрлување од други факултети, само не знам колку е тоа точно. Мора да видиш тоа во деканат, тука не ми се верува дека некој ќе ти кажи баш точно
Најдобро ти е сега да је земеш, за ден-два се готови, затоа што знаат да прават проблем и да ти држат предавања што си чекала до сега.
Пр. утре ако го оставам до четврток би бил готов? Така може и ќе стигнам да го имам индексот за другиот испит, јас мислев да не се тек до следна недела готови.
Ќе ти биде, ако случајно не ти е до четврток, ќе ја замолиш да ти ја напишат затоа што ти треба за друг испит, секако сите проф што испрашуваат се тука.
Dali ako cekame rezultati od nekoj predmet koj ne e usloven (Genetika) treba da go napiseme na listot za upis na semestar kako nepolozen, i kaj brojot na osvoeni krediti od prethodno polozeni ispiti dali treba da gi napiseme? I onie predmeti koi gi prezapisuvame, dali isto da gi napieme kaj predmeti od minati semestri koi ne se polozeni, i kaj predmeti od semestarot koj se zapisuva? Blagodaram mnogu odnapred na odgovorot
Zavisi od predmetot druze. Imas 3dena za prijavuvanje ne 24hkako porano . Odkoga ke dostavis dokumanti dekanat oni se javuvat na katetrata sostavivat komisija i te vikat za 1 2 dena maks Bas ne ti ppreporacuvam no sepak zavisi koj predmet
Zdravo, jas denes zapisav prv semestar na medf ukim I otvoriv na iknow I mi izleguva zapisuvanje na predmeti I sega ne znam dali treba jas da gi zapisam ili od fakultetot ke ni gi zapisat? A tamu nisto ne ni kazaa za toa.
Доколку ти е еден предмет останат условен за да запишеш година пријави го комисиски, во спротивно не ти препорачувам. Јас имам полагано комисиски и положив.