Има ли тука некоја медицинска сестра/техничар прва година? Имам неколку прашања, па ако сака нека ми пише некој лична порака. Фала
Знам дека колеги одма штом дипломираат ги вработуваат, не мислев за стална работа, туку привремена додека се земе лиценца за доктор.
Zdravo, sakam da prasam dali 6ta godina opsta medicina zadolzitelno e sekoj den da se odi na praksa ili dozvoluvaat doktorite ako si na rabota da ne otides na praksa?
Како да не било задолжително… Се е со договор, ретко кој ќе бара од вас да сте присутни секој ден зашто и тие не се секој ден со обврски каде можи нешто да им се објасни на студентите. Друга работа, ич не се замараат и веднаш даваат потписи, па освен ако сакаш навистина секој ден да одиш, нема никој да те примора.
Znaci mozam da gi prasam dokolku odam na rabota 1 nedela prva, 1 vtora, no dali da prasam vo bopnica ili kaj prof.Zdenka? Ti blagodaram mnogu na odgovorot
Чудно е да не знаеш како функционираат овие работи, а 6та година на факс . Се знае кого ќе прашаш, си гледаш по распоредот кај кој асистенти си и кои денови. Како болницата да ја прашаш, не разбирам.
Na ugd sum, no praksata mi e vo Ohrid, nema raspored za asistenti tuku se javuvame kaj direktorot na bolnicata i zatoa prasav dali da prasam kaj direktorot ili kaj prof.Zdenka.
Учебник 100% може копија, а во однос на практикумот, лани ни кажаа да купиме оригинал, а никогаш не ни го побараа и џабе купивме. Сепак, лани бевме онлајн, годинава физички сте, може и да ви бараат оригинал, прашајте, да знаете за сигурно.
Административни таксени марки (кодови) во образците за заверка и упис на семестар не треба да има така? Укинати се?
Ви се регистрираат картиците во системот дека сте биле присутни кога се куцавте? Ја куцнав на предавање ама последно ми стојат предавања од пред пандемијата дека сум бил присутен, од денес ова не се регистрира. Не им е среден уште системот, стари ни се картициве или што е проблемот?
Не ги регистрира предавањата одма и претходно така беше, затоа и не можеа да водат евиденција кој е на предавања присутен.