Која е постапката за вадење на УВерение за положени испити, дали тоа е истиот документ како и УППИ образец и за колку време го издаваат? И доколку не се исти документи, што треба за едното, а што за другото? Благодарам многу однапред
Можи, ама ти треба и пријавата пополнета и потпишана од професорот каде шо си полагала. Уверението за положени испити го издава деканатот, за него се уплаќа 200 денари на сметката на МедФ, па со уплатницата и молба заверена во архива се даваат документите на студентски прашања и ти го издаваат уверението. УППИ го печатиш или го купуваш од книжарите околу факс, го пополнуваш со најосновни податоци и го оставаш во деканат на студентски за да ти се потпишат, обично е готово за еден или неколку дена па потоа го запишуваш архивскиот број на уверението за положени испити во соодветниот дел на УППИ и го пополнуваш со останатите податоци за предвидени и положени испити по години т.е. семестри.
Нелсон види во библиотеката на Медф или копија во скриптариве околу.Нелсон е огромна книга за студент според мене доволна ти е Михиќ,нешто Мардешиќ,презентации.
Jas sum akuserka mi treba konkretno Neonatalogija no profesorkata reče od Nelson i vidov na internet sega deka e ogromna I ne veruvam da ja ima da se kupi voopsto, sigurno samo vo biblioteka ja ima
Prasanjevo ne e za ovde I e malku glupavo, no dali moze da se izvadi karta za voz na denot na poaganje, pred trgnuvanje?
Студент на УГД- 1година Општа медицина. Имамм прашање за ПРВ КОЛОКВИУМ АНАТОМИЈА. Кој матријал е, што сочинува тој колоквиум?
Од каде учевте за клиничко испитување? Ја имам таа скратена верзија од 50стр, и пдф од цел учебник од УГД. Или има друга книга?
За колегите и колешките кои оваа година се запишавте на општа медицина Скопје еден добронамерен совет, групата во која членувате е за вас студентите, во неа споделувате искуства, па дури и прашања кои ви се паднале. Не е групата наменета за професори и асистенти