Na usno medicinska hemija prasuvaat delot organska hemija i mal del od biohemija, toa e poseben materijal biohemija shto go nema vo knigata za med hemija od prva godina, tuku se dokumenti so tekst spremeni od strana na profesorkite, ke vi kazhat samite koga kje e potreben toj materijal
Da se nadovrzam na prasanjeto bidejki mi bese potrebna istata informacija. Dali mora indeks za vadenje na uverenie, bidejki seuste se kaj nekoi katedri indeksite?
A dali pismenite kolokviumi po medicinska hemija sodrzat prasania so definicii ili zadaci za resavanie?
Имамм прашање за ПРВ КОЛОКВИУМ АНАТОМИЈА. Кој матријал е, што сочинува тој колоквиум? Студент на УГД- 1година Општа медицина.
Од тоа од угд, мислам 100-200 стр беше, првин го поминав тоа од 50, ама во поголемото пишуваше екстра работи, па и тоа го поминав. Знам колеги дека положија и со скратената. За хирургија делот исто имаше некоја скрипта, а за педијатрија само презентации има.
Овде генерално се зборува за Медицински Факултет при УКИМ.За Факултетот за медицински науки УГД прашај во тема за истиот овде не би добил/а одговор.
Decki,nekoj da znae sto treba da se uci za kolokviumot nevrologija? I od kaj gi spremavte kardio/toksiko kolokviumite? Ubav denn
Патологија 1 има 2 колоквиуми и усен теоретски и праткичен испит? (според документот за основни информации за предметот, но од поодамна е па затоа прашувам). Ви благодарам.
Значи за колоквиумот е се без она што останува за усно ( без ретикулоендотелен, респираторен и кардиоваскуларен) ?
Некој што полагал Пато1 колоквиум со физичко присуство да сподели каков тип на прашања имало и слично. П.с не знам дали со физичко ќе е сеуште, ама бидејќи се е со присуство така да би тррбало и пато да е
Kade se naogjaat amfiteatar epidemiologija, dolna i gorna prostorija na epidemiologija, i amfiteatar na pedijatrija?