Се полага тест со прашања на заокружување и плус имаше 2-3 есејски да се напишат, ама со по 5-6 реченици и 1-2 прашања за надолопнување. Есејските беа обично да се објасни некоја метода или да се напише пример за мускуло-скелетен систем кои радиолошки методи би ги искористиле за дијагностика.
Дали смеам да не се појавам на прв колоквиум МИФ? И ако да дали тоа влијае на оцената или исто како да си го положил на прв колоквиум?
Tvoe pravo si e dali ke odis ili ne, so toa shto ako ne odis sega na kolokvium vo sesija vo januari ke treba da go polagas prvo delot morfologija, pa ako go polozis posle ke go polagas delot fiziologija shto se vodi kako zavrsen ispit, a na ocenkata ne vlijae, nema vrska koga si go polozil, na krajot se sobiraat poenite i se odreduva ocenka
Не знам како е сега, ама пред некоја година направија измена да може да се полага физиологија не клетка, без морфологија на клетка.
Aaa epa dobro, ushte podobro ako mozelo i taka pred nekoe vreme, mozebi ushte e taka. Lani mislam deka samo onie koi imaa polozeno morfologija polagaa fiziologija, no mozebi sum i greska bidejki lani imase i nekoi problemi so prisustvoto na vezbi i nekoi polagaa i test od vezbite, a ispit narednata sesija, pa mozno e da imam ismeshano vo odnos na toa dali dozvolile da se polaga fiziologija bez delot morfologija.
Статистика за спремање усен испит има ли презентации или мора стрикно од книга? Отприлика колку страни е книгата?
Здраво, ме прифатија за намалување на партиципацијата бидејќи сум од еднородителско семејство, дали некој знае сега што? Треба да потпишеме некаков договор или?
Најдобро е координатор да препраша бидејќи лани не беше ради тестовите туку физиологија на клетка колоквиумот фактички го рачунаа како финален испит за предметот (а за испит кај нас треба претходните колоквиуми да бидат положени т.е морфологија на клетка во случајов), па подобро тој што ви е одговорен да праша за посигурно.
Етика и промоција на здравјс од што учевте? Гледам дека има и книга но и прашања да се земат во трио.
Етика од презентации се полагаше (евентуално ако сакаш нешто поопширно да прочиташ, "Медицинска етика и деонтологија" од Карпош Бошковски можеш од библиотеката да ја земеш). Промоција за колоквиумот од презентации се учеше, додека за испитот имаше една мала скрипта оставена во црвената копирница.