zdravo kolegi,sakav da prasam ako ima nekoj test od anatomija za mld ili za bili kakov smer ako moze da mi prati da mi bide kako model sto treba da ucam!?
Кај виде претплата, треба само да се најавиш. Еве види, се најавив со Гугл профилот и отидов да ја симнам.
zdravo drugari,znae nekoj kako se polaga k1 anatomija za mld,ima so zaokrzuvanje iliso nadopolnuvane..?
Тестот содржи 20 прашања со заокружување по 1 бод и 10 прашања со надополнување кои носат 2 бода. Вкупно 40 бодови од кои треба да се освојат 24 бодови минимум.
Прашањата се општи не се премногу детални еве пример за коските прашања што може да ти се паднат: 1. Костовертебрални зглобови се: а) art capitis coste ; art costotransversaria b) artt sternocostales v) art chondrohondales g) art intervertebrales 2. На долниот крај на фемур опишуваме: а) trochanter major trochanter minor b) acetabulum v) caput femoris ; collum femoris g) condylus laterais ; condilys medialis Од ваков тип се прашањата и не се премногу детални но се паѓаат за секоја коска па дури и за стапало и шака знае по некое прашање некогаш. За првата континуирана проверка обрни внимание највеќе на коски и мускули од локомоторен , периферен нервен систем комплет убаво да се научи (највеќе прашања се паѓаат и на дополнување од нервен) , тук таму кардио и респираторен по 1-2 прашања на дополнување и 1-2 на заокружување. Доколку имаш нешто нејасно слободно пиши ми.
И јас се најавив со Гугл акаунтот и кога одам на download ме пренасочува на ова. Во секој случај, фала ти.
За колоквиумот ткива има практично, а за колоквиумот ембриологија нема, сега зависи кој прв го полагате дека некогаш ткива е прв, некогаш ембриологија
Здраво, Дали знаете каде може да ја купувам книгата Имунологија од Куби (оригинал) ? И дали некој од вас продава коски?
Оригинал нигде нема да најдеш освен некој на старо ако продава или ако има купено примерок одамна. Не се печати веќе учебникот и јас го барав.
Zdravo na site, ke moze li nekoj da mi pise kade da go baram materijalot za biosinteza na proteini, transport i proteini vo plazma za kolokvium 2 Biohemija 1.