Не е дали менува или не менува, поентата беше дека со промена на шеф на катедра може да има и ваква промена, како најнов пример го дадов дека се праша за епидемиологија и статистика каде што има нов шеф, па убаво е да се има официјална информација, за ако има некоја промена да знаат сите навремено. Затоа што како што пиша и двава предмети можат да се слушаат, а да се нема услов за пато и клиничко, па тука на овие колеги може да им менува, а и на тие за услов може да им менува, сепак може не фатиле, па да им важи за следна сесија.
Проф. Докиќ е шеф, после Жаклина Цековска, Каќа Поповска, Ана Кафтанџиева, Татјана Грданоска, Весна Котевска, Гордана Јанкоска, Пановски мислам во пензија дека отиде
Sto im stanalo na patofiza katedrata, imam bliska rodnina mi kazuva davale preteski testovi, se pobunile za da se smenat prasanjata (da se vratat starite esei) ne dozvolile, nesto i tie se poremetija. na kolokvium se ponashale ... Da ne ne e veke Pop Gjorceva shef pa sega dosol kojznae koj ...
Уште е шеф поп Ѓорчева, само решија од овој семестар да го сменат принципот на тестовите, демек поубави резултати се добивале, така кажаа
Здраво, дали некој од вас има земено изборен предмет здравје на мигранти кај проф. Фимка Тозија. Дали имате контакт од неа?
Што се пореметиле, што смениле принцип на тестови? Нема ништо чудно во тоа. Баш една од најкоректните катедри се од претклиничките, не претерувајте.
Може накратко искуства за биохемија 1 усен практичен испит во лабораторија, и усен завршен испит, неколку збора од постарите колеги? И за колку време се спрема отприлика, дали прашуваатод претходните колоквиуми (и далу детално или не), и дали прашуваат потешки реакции и структури за пишување?
Не сум ОМ ама со катедрата биохемија имам пројдено преку 5 предмети. За практичното можам да ти кажам дека се влече ливче со вежбата и треба да се сработи накратко (никој не гледа како ја работиш , повеќе е процедура) и после проф те потпрашува теоретски и принципот на таа вежба да кажеш и нормално може некое теоретско прашање зависно што ти се паднало како вежба. За усно завршен не знам да ти одговорам бидејќи ние полагавме писмено.
Искуство за анатомија 3 првиот колоквиум? Што најмногу прашуваат и дали прашуваат повеќе соодноси или трик прашања за гранките на нервите и артериите
Се прашуваат, мускули, фасции, артерии, вени, нерви, од се по нешто, нервите особено сакаат убаво да се знаат јадрата, какви влакна сензитивни, моторни, симпатички, парасимпатички, ганглиони, автономен нервен систем. Соодноси и гранки стандардно.
Dali moze da se podade na dve stipendii primer na taa za prosek i za socijalno i na koja ke te primaat taa da ja koristis?