совет за следен пат, никогаш не пишувајте вака јавно дали се паѓаат прашања, за ниту еден предмет, подобро да прашате во порака постари колеги.
Ургентна медицина освен презентациите и таа малата скрипта од 100 страни, има ли некоја друга препорачана литература за учење?
Учи од траума (делот што е во хирургија книгата) и евентуално помини през гинеко. Мене лично 70% од тестот ми беше траума и нешто малку гинеко
Zdravo utre polagam anatomija na tri godisni strucbi studii sum mi predava Ace pa nekoj sto bil kaj Ace da mi kaze dali moram utre na prv kolokvium da se pojavam?
Здраво за полагање на државен испит за рад. Технолог дали има база на прашања и каде може да се најдат?
Дали може да се стаса да се научи материјалот патологија 1 за колоквиум за 3 недели или потребно е повеќе време сепак? Мислење?
Zdravo Zoshto nema priemen ispit na UKIM? Znaeme site deka na drzhavnata matura se prepishuva i deka od medicinski fakultet ne gi priznavaat diplomi od natprevari, no site se ushte se cudime koga poveketo BEGAAT od nashava NEDOJDIJA. Problemot e do UKIM ili do Medicinski fakultet?
Убавото за пато е што темите за колоквиум ги пишува на предметната програма на старната на медф. http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/...gija-1OM-2017-2018-III-godina-V-semestar-.pdf
Од колку до колку работеа студентски прашања периодов? Потврда за редовен студент сакам да извадам деновиве, не бев сигурна точно за времето, да си испланирам кога да одам.