Доколку презапишеш еден ист предмет 3 пати , не освоиш 50% од кредитите за соодвртниот семестар или се префрлиш вонредно.
претпоставувам прашуваш за делот општа градба ткива, ние полагавме со физичко присуство на необичен принцип, ама можам да ти кажам усно за хисто 2, сигурно ќе е исто. Ти даваат препарати, сега не знам колку (нас ни беа 4 препарати и 4 микрофотографии за градба на ткива), и те прашува и теорија во склоп со тоа ткиво шо ќе ти се падне, ќе ти кажат да најдеш некој елемент на ткивото, или они ќе најдат некој елемент па ти ќе треба да кажеш шо е. Генерално фер се на катедрата, не прават проблем ако се збуниш и ако имаш научено немаш проблем, само ко ќе те прашаат само зборувај и не престанувај, се шо ќе ти текне. Ја генерално имам полагано кај проф. Елида, и многу поубаво си имам поминато кај неа отколку кај асистентите на усно. Со среќа.
Здраво колеги, дали некој може да ми каже за физио 1 за трет колоквиум од каде до каде да учам , дали да учам од гајтон? Ве молам помогнете ми ми е важно, видов има и текстови за уринарен систем , дали се тие доволни за тој систем за учење?