Тука имаш се' информации http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2023/01/За-упис-на-семестар-летен-2022-23.pdf
Па да, но секако се е индивидуално. Отприлика толку време го спремав и јас и го положив, не ми беше нешто многу тежок предмет, брзо се сфаќа материјалот.
За заверка и запишување на семестар се знае ли од колку до колку ќе работат студентски прашања? Или си останува од 12:30?
Dali nekoj gi ima vo pdf temite shto se nadvor od Dzekova za Biohemija 1 zavrsen ispit (hormoni, biomembrani i signalizacija)?
Нели од денес можеше упис на семестар, а на линкот за анкети уште нема никаква анкета да се пополни. После последен ден ќе чекаме сите за упис и ќе има редици до булеварот. Ни оцени внесуваат на време електронски, ни потписи, со потписи уште се влечкаме во индекс, линк за евалуација не работи. 2023 дојде и истите проблеми со години, никако не се модернизираа, за украс ли служи електронскиот систем?
Јас се чудам како не им текна електронски да си внесуваат потписи наместо да се влечкаме од катедра на катедра, па снемува индекси...па се бараат индексите, се претураат сите, зошто имаме електронско и јас се прашувам
Ни короната не успеа да ја наметне одамна бараната дигитализација. Едвај тие неколку семестри онлајн потпис добивавме, и пак не по сите предмети. Мене не ми е јасно, кога веќе „не може“ дигитално, зошто не се завршува со потписи на последна вежба на ниво на група, и од асистент и од проф. Да не се чека генерациски се, па не е готов индексот, па таму е индексот, па се изгубил...
Во врска со изборниот предмет во втор семестар, сега се бира? Треба да биде напишан во iknow и на листата за упис?
Ја разгледав листата со изборни предмети и има неколку што ги пишува дека се во прва година/втор семестар. Ама кај предуслови за запишување на предметот пишува пр. положен испит Анатомија 1, потпис од Анатомија 2, потпис хумана генетика.... Има некава врска тоа со потписите или не?
Има да, за да се слуша предметот треба да се исполнети некои услови. Имаш и предмети без услови, види од тие.