Здраво колеги, ви посакувам успешна сесија❤️ доколку некој сака, би ми било од помош да сподели искуства за испит анатомија 1 и МИФ
Заврпниот испит анатомија 1 е лесно, само топографија, ние влечевме една регија од рака, една од нога, ги раскажуваш, покажуваш тоа што се гледа на леш, нешто ако испуштиш ќе те препрашаат и толку. Миф не знам како е сега, ние пред короната полагавме со 5-6 есејски прашања, не беше тешко колку што беше кнап времето. За колоквиум 1 е екологија, а за колоквиум 2 е храна, за усно е се'. Јас генерало од презентации спремав и нешто од книга по потреба.
Здраво луѓе, ве читав имало некои испитни прашања биостатистика минатите години. Постои такво нешто уште или некој исклучок било?
Не гледајте и слушајте тоа што било пред 2, 3, 4, 5 години за учење. Освен материјалот за учење од постари колеги, некогаш дури ни тоа зошто излегуваат нови книги и практикуми, ништо не е исто од порано. Постојано нови шефови, нови начини на тестови, полагања, се се менува. Ако не ви кажале годинава значи нема. Како што знам нов шеф имате, сега си е како што ви кажале. Чисто совет, зошто се имам и јас така зезнато слушајќи постари за совети, а после излегло се различно во времето кога требало јас да полагам зошто правеле промени некои. Секоја сесија некои промени има, не па година за година. Како ви е кажано така.
Да, пред 2 години имаше, ама од катедра пратија документ, ако нема ништо пратено или објавено, може да не важат веќе.
@Ilajla666 води се по презентациите и тоа што мислиш дека ти треба плус да допрочиташ види од книгите што им беа. Презентациите убаво им беа средени, со доста информации.
Дали некој од вас има испитни прашања или пак да полагал и да сподели кои прашања му биле кај проф. Гордана Јанкоска за Микробиологија со паразитологија 1 завршен испит?
Edno prasanje kaj Ace anatomija ne otidov na kolokvium sega imame zavrsen ispit imam pravo da ne se pojavam? Zosto slusnav deka ako ne se pojavam moze da ne mi dade da polagam vo juni?
Здраво дечки, сакав да ве прашам дали е можно да се напрае трансфер од друг медицински факултет во уким, со 90% положени испити од правата година. Дали има шанса да се прифатаам барем со приватна куота или како оди постапката, и ако може кога е периодот за аплицирање, може веднаш за летниот семестар или ќе треба да чекам за третата година? Разгледав во медф.уким страната ама не најдов ништо околу оваа тема. Ви благодарам!
Zdravo kolegi Ve molam ako moze da spodelite iskustvo, vaka uste nemam zavereno semestar znam deka kasnam, site potpisi gi imam samo uste anatomija, od katedra mi rekoa na site kje im davat ali na 15.02. Ve molam spodelete iskustvo ako imate mnogu se plasam pozz
Нема од што да се плашиш, секако уписот и заверките се до 17.02, веднаш штом ќе ти стават потпис ќе одиш до деканат…Плус, линкот за евалуација уште не е во функција, така да мислам дека многу мал дел од колегите имаат средено сѐ
Новиот учебник Нуклеарна пишува дека е за радиолошки техничари. Дали од него се учи и за општа или има друг?
Која е постапката за поништување на испит? Само што добивме резултати и се сомневам во веродостојноста на бодовите и не сакам таа оценка да ми биде пишана во индекс/ајноу па дали може одма да се поништи или треба да чекам нешто.
Оди на увид, види што е како е, па потоа ќе им кажеш сакам да поништам, во зависност од катедрата тие ќе ти кажат дали да одиш со цела постапка во деканат или едноставно нема да ти ја пишат никаде.