Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Ивама

Ивама Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво колеги, ви посакувам успешна сесија❤️ доколку некој сака, би ми било од помош да сподели искуства за испит анатомија 1 и МИФ

2. Ilajla666

Ilajla666 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.348
    За Хигиена и колоквиуми и испит од каде е доволно да се учи , и кои теми се ?

3. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    6.732
    Заврпниот испит анатомија 1 е лесно, само топографија, ние влечевме една регија од рака, една од нога, ги раскажуваш, покажуваш тоа што се гледа на леш, нешто ако испуштиш ќе те препрашаат и толку.
    Миф не знам како е сега, ние пред короната полагавме со 5-6 есејски прашања, не беше тешко колку што беше кнап времето.
    За колоквиум 1 е екологија, а за колоквиум 2 е храна, за усно е се'. Јас генерало од презентации спремав и нешто од книга по потреба.

4. LarissaXYY

LarissaXYY Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    28
    Здраво луѓе, ве читав имало некои испитни прашања биостатистика минатите години. Постои такво нешто уште или некој исклучок било?

5. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.903
    Не гледајте и слушајте тоа што било пред 2, 3, 4, 5 години за учење. Освен материјалот за учење од постари колеги, некогаш дури ни тоа зошто излегуваат нови книги и практикуми, ништо не е исто од порано. Постојано нови шефови, нови начини на тестови, полагања, се се менува.
    Ако не ви кажале годинава значи нема. Како што знам нов шеф имате, сега си е како што ви кажале. Чисто совет, зошто се имам и јас така зезнато слушајќи постари за совети, а после излегло се различно во времето кога требало јас да полагам зошто правеле промени некои. Секоја сесија некои промени има, не па година за година. Како ви е кажано така.

6. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    6.732
    Да, пред 2 години имаше, ама од катедра пратија документ, ако нема ништо пратено или објавено, може да не важат веќе.

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    @Ilajla666 води се по презентациите и тоа што мислиш дека ти треба плус да допрочиташ види од книгите што им беа.
    Презентациите убаво им беа средени, со доста информации.

8. Zbunetstudent

Zbunetstudent Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Дали некој од вас има испитни прашања или пак да полагал и да сподели кои прашања му биле кај проф. Гордана Јанкоска за Микробиологија со паразитологија 1 завршен испит?

9. Ilajla666

Ilajla666 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.348
    Нуклеарна медицина некој да сподели како се полага и од што се учи , дали има некои прашања ?

10. madafaka03

madafaka03 Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Edno prasanje kaj Ace anatomija ne otidov na kolokvium sega imame zavrsen ispit imam pravo da ne se pojavam? Zosto slusnav deka ako ne se pojavam moze da ne mi dade da polagam vo juni?

11. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Имаш право, не знам до сега на некој да му направиле проблем..

12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.426
    Допаѓања:
    12.163
    Нема врска што не си бил, досега такво нешто немало

13. Dexi.08

Dexi.08 Нов член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, сакав да ве прашам дали е можно да се напрае трансфер од друг медицински факултет во уким, со 90% положени испити од правата година. Дали има шанса да се прифатаам барем со приватна куота или како оди постапката, и ако може кога е периодот за аплицирање, може веднаш за летниот семестар или ќе треба да чекам за третата година?
    Разгледав во медф.уким страната ама не најдов ништо околу оваа тема. Ви благодарам!

14. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.426
    Допаѓања:
    12.163
    Најдобро е да одиш на студентски прашања и да прашаш, тие најдобро ќе ти објаснат се

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    14.424
    Zdravo kolegi Ve molam ako moze da spodelite iskustvo, vaka uste nemam zavereno semestar znam deka kasnam, site potpisi gi imam samo uste anatomija, od katedra mi rekoa na site kje im davat ali na 15.02.
    Ve molam spodelete iskustvo ako imate mnogu se plasam pozz

16. Jo Wilson

Jo Wilson Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    149
    Нема од што да се плашиш, секако уписот и заверките се до 17.02, веднаш штом ќе ти стават потпис ќе одиш до деканат…Плус, линкот за евалуација уште не е во функција, така да мислам дека многу мал дел од колегите имаат средено сѐ:)

На Glowy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Geek^^

Geek^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    225
    Новиот учебник Нуклеарна пишува дека е за радиолошки техничари. Дали од него се учи и за општа или има друг?

18. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.979
    Која е постапката за поништување на испит?

Само што добивме резултати и се сомневам во веродостојноста на бодовите и не сакам таа оценка да ми биде пишана во индекс/ајноу па дали може одма да се поништи или треба да чекам нешто.

19. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.426
    Допаѓања:
    12.163
    ]
    Мислам дека мора да ја земиш оцената и после тоа да го поништиш испитот прашај на студентски

На Larson му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.917
    Допаѓања:
    6.732
    Оди на увид, види што е како е, па потоа ќе им кажеш сакам да поништам, во зависност од катедрата тие ќе ти кажат дали да одиш со цела постапка во деканат или едноставно нема да ти ја пишат никаде.

На Larson му/ѝ се допаѓа ова.