Дали ако не запишам предмет од семестаров, односно го оставам да го слушам наредна година дали ќе се води како презапишан и ќе треба да плаќам дополнително?
iskustva so osnovi na zdravstvena statistika usen ispit,dali prasuvaat toa sto e najvazno ili vo detali so primeri,dali e dovolno samo od prezentacii da se uci?,fala odnapred
Vcera polagale i na denot na ispitot im kazal toj sto gi cuva deka ima nov ucebnik. Se kazuva li toa na den na ispit a i plus se cudel kako do sega ne znaele, kako nikoj ne im kazal. A imalo prasanja poopsirni od starata kniga. Taka mi prenesoa, katastrofa …
Уште од минатата година се знаеше дека нова книга е во изработка, беша кажано дали на предавања или вежби. Мислам и ви групата на Фејсбук беше пишано дека има нова книга.
Не е точно, баш видов имаше објава во генерациската група од трета година, дека има нова книга и практикум.
А дали имаш информации дали може да одговориш доволно добро на прашањата доколку имаш учено од старата книга, односно дали има многу разлика помеѓу стариот и новиот учебник?
Скоро се исти. Има некои мали измени во општиот дел, ама генерално се е опфатено. Имаше објава во генерациска дека професорот кажал може да се учи од било каде (со препорака да се користи новиот).
Здраво колеги,ми треба ваше искуство. Не можев да полагам испит во терминот во кој бев ставена (мислам на прв рок) ,а сепак сакам да го полагам и да појдам на вториот рок . Дали би ми правеле проблем што одам без да сум на списокот ? Со денови не ми работи Тимсот и не можам да стапам во контакт со професорката ,па не знам како да постапам. Конкретно за Хистологија 1 прашувам ,дали некој имал такво искуство со таа катедра и дали би ми дозволиле да полагам во втор рок ? Ви благодарам многу .
http://medf.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2018/06/3090_565237979.jpg оваа уплатница беше за плаќање за потврда така?
Најдобро е да стапиш во контакт, не мора преку тимс, може и на мејл да пишеш или да одиш до катедра ако си во можност.
Дали може да се запиши семестар без сите потписи земени? (имам право на потпис но сеуште не се земени од сите катедри)
Не, мора да ги имаш потписите, тоа важеше само во ковид пандемијата, дозволуваја да се нема потпис затоа што беше се хаотично, ако ти го заверат семестарот без потпис ќе го преслушуваш предметот, мене при упис на летен немав еден потпис затоа што се маткаја и ми го упишаја семестарот електронски, но не ми го заверија па одев накнадно за да ми го заверат кога ми ставија потпис, ми рекоја доколку ти го завериме без потпис ќе си го презапишиш предметот