Здраво, девојки. Некој од постарите колеги медицина случајно да не има што држи приватни часови анатомија или познавате некој професор? Доколку има нека ми пише лп, многу би ми значело.
Некој да сподели искуство со изборните предмети Квантна и интегративна медицина или Липопротеини? Како се поминува?
Предметот липопротеини го држи проф. Лабудовиќ. На дадена тема од професорката ќе треба да изработиш семинарска плус презентација што ќе треба да ја презентираш.
Zdravo! Dali i ovaa godina ke se primat 200 studenti na OM ili ke ima nekoja promena? Dokolku sum nacionalist (t.e. me primat vo nacionalna kvota), kakov dokument treba da prilozham za potvrduvanje na mojata nacionalna opredelenost? Fala mnogu
Се создаваат во коскената срцевина. А во однос на витамини најзначајни се витамините од група Б поточно Б12 и фолна киселина.
Dali nekoj znae koi se faktori koi ucestvuvaat vo aktiviranje na vnatresen pat na formiranje na protombinski aktivator?
Некој што има презапишано предмет ако може да ми објасни како одат тие работи. Покрај парите за кредитите, треба ли да се уплати нешто дополнително за семестарот или само тоа е?
Не, само тоа е од финансискиот дел. Пак во индекс треба да го пишеш предметот во семестарот што го запишуваш, во ајноу исто пак да го пријавиш кога запишуваш семестар и тоа е тоа.