Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    Фала (highfive)

Патофиза 2 полагаше некој сесијава? Како беше, случаи бараат, теорија? Немаше испитни конкретно прашања како за пф1, дали цела вежба ви ја бараа и се поврзано со неа или како беше? Било какви искуства се добредојдени. :)
    Претпоставувам е слично со пф1 усното, но секогаш е добро да се слушне и некое плус искуство од некој што полагал.

2. ginluvr

ginluvr Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    16
    Некој што полагал сега во последниве сесии медицинска хемија кај проф. Богданска, како што читав наназад повеќе прашувала за биохемија делот, дали уште се придржува на тоа или од се по нешто? Читав дека доста коректна професорка е, па ме интересираше како биле последните полагања кај неа :D

3. Kuzmic

Kuzmic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    92
    Како се преминува од државна во приватна квота?

4. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    6.731
    Ако еден предмет запишеш по трет пат или ако не освоиш најмалку 50% од запишаните кредити од претходниот летен, ако запишуваш летен или од претходниот зимски, ако запишуваш зимски.

5. drFoxFire

drFoxFire Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Немам полагано баш во последните сесии, но можам да ти кажам дека професорката е навистина коректна, бара да ги имаш добро сфатено работите и да ги поврзиш, јас имав прашања и од двата дела. Најпрвен дава да се направи концепт, го чита истиот и потоа поставува кратки прашања или може нешто во врска со концептот, се на се мој совет ти е во концептот да пишуваш само добро сфатени работи, бидејќи препознава ако нешто не е добро разбрано и сигурно ќе те допраша. Моето искуство со професорката е навистина супер, а и на други колеги кои ги познавам, наградува знаење иако важи за построга професорка.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Истото би го напишала како мислењето над мене. Полагав пред неколку години кај неа. Премногу е коректна професорката, јас тогаш имав 1 прашање од делот од хемија и 3 прашања од делот за биохемија. Ако добро одговориш на прашањата дава високи оценки. Многу убаво ми беше полагањето кај неа.

7. med@girl

med@girl Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    Некој да ми каже кои вежби се имуно за усно? И што највеќе прашуваат?

8. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    85
    Дали има некој од ТСС радиолошки технолог??

9. SallyFinklestein

SallyFinklestein Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Од колку до колку работат студенски прашања за време на уписиве?

10. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    2.311
    Од 9 до 2 ипол мислам

11. Student 29

Student 29 Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакав да прашам дали предмети кои не се условни од летен семестар, а важеле до оваа јануарска сесија може да се запишат и другата година летен семестар?

12. Iris009

Iris009 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    158
    Јас имав таква ситуација, вработената 2 пати ми кажа дека треба да се презапише, меѓутоа јас инсистирав дека ќе презапишам наредниов летен семестар, па после по трети пат, ми кажа ок, тогаш нека биде.

13. Iris009

Iris009 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    158
    Чисто информативно, мене не ми кажаа да наплатам казна, или имаше многу гужва па заборавиле, или пак како ќе им е расположението.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.425
    Допаѓања:
    12.161
    Може, ама зависи од расположение на тие на шалтер, знаат да се натегаат

15. coffeecat

coffeecat Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Kolegi ako se prezapisuva predmet plus paganje kvota zaradi nemanje 50 posto krediti od prethoden semestar, dali vednas ovoj semestar treba po 400 den od kredit za predmetot ili 200?

16. Ilajla666

Ilajla666 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.348
    Здраво , дали знае некој дали можам да не запишам семестар летен ако имам еден предмет за слушање од тој семестар притоа да си ги презапишам предметите кои ги немам положено ?
    Треба да запишам 6ти семестар ама само можам епидемиологија да слушам за друго немам фатено услов и некако не ми се плаќа цел семестар само за еден предмет ..

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Мислам дека може, сум слушнала колеги дека така имаат направено. Сепак прашај во служба за најсигурно.

18. Iris009

Iris009 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    158
    Ама нели, после кога ќе фатиш услов да ги слушаш сите предмети од 6-ти семестар, а претходно ако си имаш платено семестар, само за Епидемиологија, нема да треба да платиш повторно. Исто ти доаѓа, само можеби финансиски ги немаш тие пари сега, па до нареден упис можеш да ги собереш.

19. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    6.731
    Можеш вака да направиш, а можеш и сега да платиш цела сума и да слушаш епидемиологија, па кога ќе фатиш услов, нема да платиш ништо за новите предмети, дека семестаров ќе ти е платен.

20. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    156
    Искуства усен испит имунологија? Каков им њ принципот на испрашување? Дали бараат многу детално да се знае се, и дали за теоријата е доволна скриптата? На што да се обрне внимание за практичното и анализа на случаи? Благодарам однапред

На Jo Wilson му/ѝ се допаѓа ова.