Треба плус да стават евиденција и од вежби, и плус хистологија што ке имаме, ке имаме до крја на семестар и уште некое предавање анатомија, не се секирај.
За да добиеш потпис по дадениот предмет (пример анатомија) можеш да отсуствуваш од најмногу две вежби, и да имаш повеќе од 60% присуство на предавања. Евиденцијата од вежбите и предавањата не се собира. А тоа што си и пишала за хистологија кога таa прашува за анатомија па ич не те сфатив што сакаше да кажеш. Вака се зима потпис на општа, мислам дека би требало да е исто по сите смерови. Ако не е така тогаш јас многу се извинувам, не ми обрнувајте внимание.
На тригодишните студии предметот им гласи Анатомија и Хистологија, затоа е така. Не како кај нас Анатомија 1, 2,3 и ХиЕ 1,2 .. затоа
Нема врска со муабетов ама да си ги кажам маките. Мноогу сум испаничена со полагањава што доаѓаат, ми се чини ќе ги паднам и најглупите предмети.
Во педијатрија за РТ И ФТ кај што досега имаше предАВАЊА апаратчето е во дефект и тоа проф.го знаат. И што сега со евиденцијата на присутност? Се случувало ли ова досега?
Постојано се расипуваат апаратчињата, ништо не е за паничења. Ќе средат од техничката служба која ги одржува апаратчињата. Пишано мислам е во огласите на медф, обично таму ги известуваат ако нешто не функционира.
И јас каде што имам предавања апарачето забегава, по еден предмет имам само околу 25% присутност, иако сум куцана на сите минати предавања. Веќе ги известивме прошлава недела господичните од студентски, тие ѓоа го оправија, ама минатиов четврток и петок ниедно предавање повторно не беше заведено, па од утре пак ќе одиме ваљда до деканат да видиме што да се прави.
А дали откако ќе ги поправат апаратчињата тие памтат т.е.евидентираат кој се куцал на изминатите предавања кога сме се куцале ама не не евидентирал системот електорнски?
Врска немам да ти кажам, зошто баш приметив дека на тој ден, од колку до толку саат бев заведена како куцната, а по неколку дена кога пак проверив, истите предавања во тој термин беа променети како неевидентирани. Ич не знам што прават, дали ги поправаат или само до толку ги расипуваат штом ми снемува евиденција.
Ama togas se namaluvaat poenite za ocena od delot prisustvo. Kako se poprava toa? Prof.dosega iskomentiraa ko demek site ke imame maksimum poeni za prisutnost. Cudno kako nekoj sto idel na 10predavanja i nekoj samo na prvoto sto dosol da imaat isto za prisutnost.
Дечки тие предавања не носат 60 поени за тие оценки да паничите и да се замарате толку. Предавањата носат по 2- 3 бода преку сила 4 негде ама преретко. Најбитно е само да имате минимум 60 % евиденција за да можете потпис да добиете, а за оценки не ви вршат толку работа.
Каков е Дончо на испит, он ли го држи испитот-колоквиумот зошто денес за тоа што прашања ќе имаме рече Елена Ќосева да ја прашуваме она е одговорна за прашања. И ме чуди како така 2ца Дончо и Елена држат 2 различни предавања во еден испит??? И пак за фамозните книги сега 2 се, назначи да ги купиме, ги бара ли со нас на увид на полагање или што бара?
Каде можам да најдам прашања за колоквиум анатомија миф и психологија, сакам да видам чисто како се формулирани и на што обрнуваат најмногу внимание ии ако може совет, психологија книгата е многу општа а на предавање некако дефиниции кажува и поскоцкано е некако, дали да ги учам како лекции историја буквално да ги раскажувам или? Иии што ќе се случи ако паднам не дај боже некој предмет на колоквиум?
Анатомија колоквиумите се усни така да прашања нема А психологија и миф ваљда има у копирница доле кај Хипократ. Психологија е општа култура и никој не учи таа глупост. Џабе пари дадов за книгана, не е отворена. Ако паднеш на колоквиум ништо страшно, го преполагаш во јануари прво паднатиот/паднатите колоквиум/и па ако положиш идеш на завршен. И не се замарајте да губите време на психологија, вовед, физики и такви глупости од предмети. Гледајте услови да положите.
Ne mozam da redaktiram, samo da dopolnam na moetot gorno mislenje za Artemisia deka celiot komentar e za opsta za tie predmeti. Ne e isto za trigodisnite, za da ne dojde do zabuni.
Да, анатомија 1 сите три колоквиуми се полагаат усно и не знаеш кај кој професор полагаш се дур не се појави нормално а завршниот испит се полага писмено на 60 прашања па ако положиш- се оди на практичен испит.
Копии од претходните тестови по повеќето предмети од 3годишните студии имаат во копирница ТРИО до ЖЕТВАР пекарата што е. Јас се снабдив од нешто што пишував дека барам за да видам какви прашања се вртеле, на што да обрнувам внимание при учење.