Здраво, дали некој може да сподели од кај учевте епидемиологија и на кој принцип се колоквиумите (заокружување, есејски..)?
Доволно е, не ни имаше друга литература освен презентациите, и за завршен од презентации се учи фарма.
Здраво дали знаете дали може да се полагаат барем колоквиуми Патофиза 2 со презапишан Патофиза 1? Пред да се положи завршниот патофиза 1? :/
На патофиза за оцена секој први понеделник во месецот се носеа индексите? За колку време би биле готови од прилика?
Го има 7то издание од книгата на англиски достапно во пдф. Еве го. https://www.pdfdrive.com/kuby-immunology-7th-edition-2013-e44842271.html
Случајно забележав дека во ајноу кога ми внеле оцена од еден испит во делот кај пријави стои дека сум полагала испит кај друга професорка, а не кај таа професорка што полагав. Со оцената е се во ред, само ова е згрешено. Дали би правело некаков проблем ова, да кажам за да го променат или нема врска?
Нема врска, лани мене така ми стоеше за микро 1, сега и за 2, мислам дека рандом излегуваат професорите зашто ги внесува секретарката.
Што е со предметот спорт и здравје? За потпис професорката бара присуство ама не ми е јасно околу оценувањето. Преку вежби ли ќе не оценува?
Здраво,дали може некој да сподели совет како полесно да се спреми и научи торакс и генерално анатомија 2.Бидеќи анат 1 не ја полагав во скопје не знам каков е начинот на полагање тука дали може да споделите и околу тоа и дали детално се бара се од книгата како на пример детално муслулите,соодноси на артерии,нерви(затоа што некои викаат дека соодносите не треба и за мускулите освен припои,инервација и функ.не треба детали).
Од Џекова спремав јас за цела биохемија 2 и плус од деловите што ги праќаа професорките за тие неколку теми што беа.