Кои професорки/асистентки се на катедра по Хистологија сега останати. Ми требаат за научен проект ако се согласат.
Здраво , дали хистологија 2 може да се полага колоквиум 3 ако не ни се положени првиот и врориот ? И кој дел е за завршен испит ?
Histologija 2 lani bea samo dva kolokviumi i zavrsen ispit, materijalot za zavrsen beshe oko, uvo, kozha, nerven sistem, endokrin i respiratoren. Vtoriot kolokvium smeese da se polaga bez polozen prv, a zavrsniot samo so polozeni kolokviumi
A sto ako nemas polozeno histologia 1? Ama dvete kolokviumi od histo 2 imas polozeno? Smeam da vlezam na zavrsen histo 2?
Ne, treba cela histo 1 da ti e polozena (i kolokviumi i zavrsen ispit) i kolokviumite histo 2 za da moze da odis na zavrsen histo 2
Совети како најдобро да се спреми патологија 1 завршниот испит? Дали скриптата е доволно или сепак да се учи се од Робинс, или пак од 3те системи кој мора од Робинс а кој може од скрипта?
Јас учев се од Робинс, освен некои работи кои фалеа во скрипта, не памтам точно, мислам нешто за генетски заболувања, минимално нешто, и кај професорка која важи за построга, поминав одлично.
Здраво колеги,дали ќе може да споделите искуства од полагање клиничко соодветно за професори кај кои сте полагале? ☺️
Јас кај проф. Кедев кардио, и Трпковски на траума полагав, прелеееесни и предобри полагања, особено кај Кедев. Не бевме на пациенти, и кај двата проф во канцеларија бевме, и ептен прелабаво беше, како муабет да си правиш.
Има ли некој искуство кај проф ирена биохемија усно? Конкретно ми треба за кецот биохемија, не појдов јануари, ама порано знам се полагаше само писмено, така да барем од постари колеги од двојката биохем некој ако полагал и што го прашувала, да добијам претстава?