За темите за завршниот патологија 2, според вас кои имате полагано, подобро е да се спремаат од скрипта, од Робинс или има некоја посебна скрипта како за дојка од проф. Башеска што е?
Ја одамна полагав, ама мене скриптата ми помогна доста. Е сега гит особено делот за хепар спремај го од мал Робинс. Но, зависи и кај кој Проф. ќе полагаш
Јас од скрипта ги спремав (кожа и генитален беа?) конкретно тие за завршен. А воопшто од пато 2, ГИТ од мал Робинс мислам учев, и коски исто, а дојка од скриптата од проф. Башеска.
Не е, бидејќи има колеги кои паднале една па и две години, колеги кои работеле пред факс, измеѓу.... па дипломираат и имаат супер кариера. Една година не е ништо, но е долг процес. Сосе стажирањето фаќа 7години скоро
Ke moze li da mi kazete od kade ucevte i kako uspeavte da go spremite kolokviumot pato 2? Sega pak si e so fizicko prisustvo. Ne bev vo moznost da polagam sega vo kolokviumska, a sega vo sesija ke spremam samo toa pa bi sakala da slusnam iskustva
Здраво колеги дали има некој што полагал Очно усно да ми каже дали е подобро да учам од презентации или книга(од Јанев) не знам од каде бараат
Мислам дека вие први сте после пандемијава да полагате усно. Треба да прашаш некој што полагал во 2019. Искрено ако имаш положено тестови, нема да е усното проблем. Тестовите се the final boss, барем знам од тие кои полагале 4-5години пред мене, дека усното очно било лабавко
Ако има некој кој ќе се префрлува од др. факултет или сега запишува на медф би ми било мило доколку ми пише.
Здраво, што мислите за радиолошки техничар? Колку се учи и дали е исплатливо да се учи. Јас би сакала да се запишам и затоа барам некој да сподели искуство со мене. Фала ви однапред☺️
Не е тежок смер, за дипломирање ќе дипломираш. Е сега за државно вработување кај нас треба врски, колку и да негираат некои. Притоа платите се средно жалосни. Како е признаено во Германија не сум сигурна. Но, ако е признаено мој совет да е размислуваш и на учење Германски ако веќе се решиш за некои од тригодишните студии.