zapocnuva od pocetok i naizmenicno odgovarate.. ako nekoj ne znae sledniot prodolzuva.. pretezno glavni stvari i saka konkretni odgovori ..i plus moze da ti dade sansa da doucis za drug den ..srcka e
Откако ќе извлечеме бројче микро 1, после колку време даваат термин за усно? Или секој проф различно?
Здраво, може ли некој да сподели искуство како поминавте на усно анатомија 3? Исто и од тестот она што се сеќавате да споделите прашања?
фала ти. Ми беше мисла да не е на денот на влечењето усното или веднаш еден ден потоа, оти се влече на ден среда 05 јули, ваљда следната недела од тогаш ќе бидат.
Дали може да споделите искуства од усното клиничко? Знам дека се многу професори и кај секој е различно, но чисто отприлика како се одвива испитот
Здраво, дали ќе може некој од постарите колеги да сподели искуство за завршниот по медицинска хемија? Поконкретно имаме скрипта за аминокиселини и пептиди, дали бараат да ги знаеме сите 20 аминокиселини, и да се набројат и да се подобјаснат, или само општите поделби?
Дали може некој да ми ги одговори следниве прашања ОСНИР? Во кој дел од трудот се цитира литература (заокружи ги сите точни одговори) а) дискусија б) апстракт в) материјал и методи г) заклучоци знам дека во дискусија се цитира литература но во кое друго би можело пошто мислам дека нема друг точен одговор? Податок најден на интернет се цитира како референца но задолжително се пишува датумот на пристапување на страницата а) точно б) неточно Кои искази се точни: а) Критичка анализа на трудот е критички осврт кон трудот б) Датумот на публикација е помалку важен при издавање в) Обично резултатите се презентираат без толкување г) Ограничување на студијата вообичаено следи по дискусијата само а и б , или а б и г овдека би биле точни бидејќи ова последното е малку двосмислено, знам дека може ограничувања да се пишуваат и пред но и после дискусијата.
За првото прашање можеби материјал и методи, второто мислам дека е точно, а за третото се мислам и јас а и б, иако не сум најсигурна не ги внимавав баш предавањата
dali pravat problem za ocenka izboren predmet ako e samo vnesena vo iknow a ne e vnesena vo indeks seuste? pred poveke od godina go slusav dali ako odnesam sega moze da pravat problem?
Дали ако се префрлам од смер ДМСТ на Општа медицина ќе ми бидат признати некој предмети од прва година, ако да кои?
Па најдобро да прашаш на студентски, но сметај дека големите предмети како анатомија, хемија, миф сигурно нема бидејќи се условни и акцентот се става на нив. А за англиски, вовед, етика или што и да имаш положено можно ама сепак прашај на студентски