Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    Јас колку што разбрав ќе ни се паднат некои од вежбите што ни ги кажа пред некој ден е сега може да се изменати во смисла на начинот, може да тргне од одговорите на тест ама мислам во глобала ќе се истите ама учи ги на секој можен начин.
    Прв колоквиум ни е за локомоторен, респираторен, кардиоваскуларен систем, иначе прашања знам дека има во книжарата Трио,е сега какви се не знам ама валда ќе ти послужат за вежбање

На zaki96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Јас колку што разбрав нема да има на прв колоквиум за дигестивен и урогенитален.
    Иначе гледам на страната анатомија и хистологија е еден ист предмет, а прво полагаме анатомија па хистологија. Хистологија ни го рачунаат како втор колоквиум или како??

3. drvce1000

drvce1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Ние СРТ што сме уште сме немале вежби,најверојатно утре ќе имаме, и нас професоркиве ни кажаа и дигестивен дека ќе го имаме, затоа што локомоторен го немаме земано сеуште

4. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    Да, за нас логопеди дигестивен урогенитален и тоа другото е за јануари. Тоа во распоредот го пишува анатомија со хистологија ама уствари си се како два различни предмети, незнам, барем јас така сфатив, двата предмети ги полагаме едно по друго така да рачунај си како два предмети да се.
    Аха епа добро, пошто напиша тригодишни студии помислив дека си од мојов смер ама не си и сме учеле различно :)

На zaki96 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    Смер, логопеди
    Да ве прашам дали книгата хистологија е иста како и со онаа што е издание 2013 пошто скоро сите ја ископиравме и типката денес кажа па не е таа книга оваа треба во деканат да си ја купите јас ја имам пишувано а уствари и оваа издание 2007 е нејзина и кога предава потполно исто кажува како од таа книга по ред се исто кажува, а ја нема за копирање таа книга а во деканат е 450. Некој од поискусните да ме советува дали да купувам друга книга или да учам од оваа од 2007 што е. Ви благодарам

6. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    И јас ја имам таа од 2007, за таа друга не сум слушнала

7. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    Денес кажа за таа книга и можеби понова верзија е ама 98% мислам дека е истиот матријал

8. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Она ни кажа имало книга во деканат за симболични 360 денари на првиот час. Јас ја купив хистологија градба на ткивата од трио ископирана, исто пишува дека е од 2007 година и не планирам да ја купувам оваа што е као демек нова. Веројатно таа од деканатот она ја има напишано па затоа не тера да ја купиме :DD

9. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    Што е најстрашно 450 е не е 360 :lol: иначе и ова од трио е нејзина а оваа што не тера да ја купиме мислам дека е скоро ист матријал само поново издание што, ќе измисли таа нешто ново за 6 години?

10. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Која е таа професорка?

11. SaraTrajkova

SaraTrajkova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    22
    koj ucel biofizika od knigata na zdenka stojanovska i nejziniot priracnik za vezbi?

12. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    Елида Митевска

13. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Јас купив копија од Трио од 015год. 90денари и тие самите ми рекоа да учам од новава дека лани сите што учеле од таа 2007ма паќале на испит. Па да видиме што не очекува:?:.

14. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.756
    015? Мислиш 013. Иначе јас кога прашав во трио која копија ја имаат ми рекоја од 2007 само, една

15. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    da 2013 izgleda. ete mene mi rekoa da ne ucam od taa od 2007ma ako mo ja pozajmat [postarite generacii i me ubedija kaj niv da iskopiram najnovata samo ja imalei me kostase 90 denari.

16. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.652
    Запишена сум на три годишните студии во Скопје,сакам да се преместам во Штип.Дали треба да чекам до септември дури или може сега од јануари? Ако знае некој со сигурност ако сака да ми одговори.

17. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Штип- Скопје префрлањата се во септември. Само од Тетово имаа шанса во јануари, бар на општа.

На BarbaraMorii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Јави им се на тел.на студентски прашања службата во УГД-Штип. Инаку јас претпоставувам можеш јануари со оглед дека во УКИМ-Медицински префрлање од еден на друг смер од 3годишниве може во јануари.

19. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    1.652
    Се јавував не ми креваат...

20. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    За викенд нормално дека нема да ги добиеш, кога и во работни денови не се којзнае колку ажурни. :lol:
    Ѕвони пак од понеделник од сабајле, или појди директно на шалтер на студентски прашања (работи од 11:30-13:30) и прашај, така најубаво ќе си се разбереш.