Ништо не плаќаш, ако еднаш си платила, платено ти е, освен ако нешто не презапишуваш. Ќе им кажиш на студнетски дека семестарот ти е платен целосно кога првпат си го запишала.
Според најновиот информатор биофизика е услов само за нуклеарна и радиологија, а статистика е услов за епидемиологија.
Убаво пиша колешката над мене не е услов, а и нема логика да е услов, поврзаност немаат. Некој предметите изгледа ги помешал.
Здраво, да прашам дали некој имал искуство.. да имаш оценка електронски во iknow и поднесена пријава се но немам оценка во индекс и ја немам земено 1 година... дали е можно кога ќе одам да ја земам да ми го поништат испитот?
Нема да ти ја поништат. Не знам кој е предметот, но најчесто ќе ти вика секретарката, ќе ти рече можеме да ти ја поништиме, за да те уплашат, ама никој не ја поништува/
Zdravo sakam da prasham dali nekoj ja znae postapkata za podiganje na dokumenti od UKIM-Medicinski fakultet. Poradi toa shto sakam da se prefrlam na UGD sakam da znam za kolku vreme bi uspeala da gi zemam dokumentite(ispisnicata)i dali prethodno e potrebno da podnesam baranje za istata. Vi blagodaram.
Здраво, минатиот зимски семестар го запишав и слушав Клиничко 1, но не успеав да фатам услов за Клиничко 2 (и останатите предмети од тој семестар). До оваа сесија успеав да ги положам сите други предмети што ги имав запишано. Прашањето ми е: Дали треба во наредниов семестар да го презапишам Клиничко 1, и ако не треба, дали треба да платам 6150 за семестарот, иако сакам да запишам само некои изборни предмети?
Нема да ти прават проблем, тие секогаш потенцираат ако не можеме индекс, барем пријава за оценка да оставиме. Некои викаат да, некои не. Некој од завршените колеги нека каже за најдобро. Лани септември запиша клиничко 1? Ако да, не треба да презапишуваш, ниту 6150 да плаќаш.
Клиничко е 6 сесии, претходно ако го плати цел семестар 5ти сега не плаќаш ништо само ако презапишуваш нешто