А втор семестар кога завршува? Ако веќе не се префрлам, а чекам 1 година во Тетово тогаш фактички би изгубила уште 1 година и би ги испуштила и уписите 2024/25 , па ќе морам да продолжам Тетово. Јас планирав ако не успеам да се орефрлам после прв семестар да се откажам од факултетот и да ги чекам следните уписи и да аплицирам надвор од државава, па макар и Штип .
Трансферот се прави некаде крај на август почеток на септември најдобро да се праша во студентски прашања
Здраво, лани во зимски семестар идев на вежби клиничко (пед и хир), но не успеав да фатам услов за клиничко 2. Дали оваа година ќе треба од ново да идам на вежби и за двата дела, или само за делот кој што немам идено?
Помош!! Ако не запишувам предмети од 3та година(радиологија и нуклеарна) а запишам само биохемија(прв пат слушам) треба цела сума за семестар да се плаќа, така?
Од трафиката(Хипократ,Рептил) кога одиш право према зградата од Деканат од десна страна ќе видиш големи железни скали, таму е Амфи1. Мислам дека ме разбираш, ако не пиши ми во порака.
Ми има останато еден предмет до дипломска кој што треба да го презапишам, што треба да правам со семестарот дали ке треба да запишам празен семестар со платени кредити за предметот или целосен семестар?
Ќе платиш само кредити за презапишаниот предмет. Сепак не ти е празен семестарот, освен ако не се работи за изборен предмет. Во тој случај треба да се плати 3000 денари за празен семестар плус кредитите за изборниот.
Исто така поради презапишаниот предмет два пати сега сум во приватна квота, дали ке треба празниот семестар да го платам 3000 или 6000?
Подарувам цел сет коски (клавикула, химерус, радиус, улна, фемур, тибија, фибула, череп + темпорална коска). Кој е заинтересиран нека ми пише во приватна порака.