Обично кои предмети ги полагаат студентите во 7ми семестар? Од катедрите која е најпроблематична, а која полабава? Некои совети за 4та година?
Невро и или Инфективно или Дерма. Многу ги полагаат и неусловните испити оставени од 3та (Епидемио, Фарма, Нуклеарна)
Zdravo kako odi procedurata za zapisuvanje prazen semestar? Sto treba da se pise vo indeksot i na listovite za upis i zaverka? Isto i kolku pari treba da se plati? Ako moze nekoj sto znae da mi pise, fala vi
Ништо, што да пишеш на листовите, немаш предмети. Ќе си платиш 3000ден за празен семестар, ќе си го завериш минатиот семестар ко вообичаено и за овој ќе однесеш празен лист (само лични податоци напишани на листот за запишување семестар). Во индексот само печат ќе ти стават и тие ќе ти пишат што треба наместо бројка на семестарот, а инаку празна страна ќе ти стои (баш ме нервираше дека е празно, ми ја расипа тој лист естетиката во индексот, ама тоа е ).
Има некој искуство со доц. Бундовска за завршен испит радиологија? Како испрашува, дали бара многу теорија да се знае покрај ртг снимката, итн?
Ќе пишиш молба, ќе ја завериш, ќе уплатиш пола сума од вкупната, ќе си пополниш се, одиш на студентски и ќе те запишат. Кога ќе ја платиш 2рата ќе ти заверат семестар
Дали сеуште ви пишува дека “немате активни анкети за пополнување”. Не е средено сеуште, а нема да ни прават проблем така?
Здраво. Оваа година сум бруцош, општа медицина при УКИМ. Сакам да ве прашам за запишување на зимски семестар освен запишувањето на факултет (12 и 13 Септември) и пријавувањето на предметите преку Iknow системот дали треба да се направи уште нешто или пример треба да отидеме пак на факултет за да запише зимски семестар? Се извинувам за ова "ињорантно" прашање но навистина незнам точно. Фала многу !!!
Кога ви е уписот тогаш ве запишуваат и во семестар, значи само еднаш се оди на 12 и 13 септември. Среќен почеток