Здраво, за презапишување на предмет дали може на една уплатница да се уплатат сите предмети кои што се презапишуваат или треба посебно?
Дали треба да уплатам ИКСА ако не запишувам семестар, туку само презапишувам предмети? Благодарам однапред
За неположен и останат само еден предмет од јунска сесија дали треба да запишам цел или празен семестар?
Дали има некој да сподели искуства со изборните НАУЧЕН ТРУД: ДА СЕ НАПИШЕ И ДА СЕ ОБЈАВИ,МОРФОФУНКЦИОНАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ НА СПЕРМАТОЗОИДИТЕ и РАЗВОЈНИТЕ ГЕНИ ВО ЕТИОЛОГИЈАТА НА МУЛТИМАЛФОРМАТИВНИ СИНДРОМИ? Дали се со семинарски или со полагања?
Здраво на сите, Јас сум бруцош од оваа година и прва личност во мојата околина, што ќе студира на медицинскиот факултет, па затоа имам милион прашања. Видов дека е искочен распоредот за оваа година, но не знам која група сум, како се одредуваат групите А и Б?? Понатаму пишува, дека предавањата ќе се одвиваат во Амфитеатар 1, знае ли некој каде се наоѓа? Исто видов и распоред за вежбите и имам прашање вака од прилика што се прави на вежбите, многу ме интересира од возбуда? И дали мора да купам мантил одма(бидејќи пишува дека ќе има вежби уште од вториот ден) и од каде би ми препорачале да купам.. Извинете за глупавиве прашања и некој совет за бруцошите би бил добредојден!! Ви благодарам однапред
На iknow во лични податоци пишува која група си. Амфитеатар 1 ќе го најдеш кога ќе го поминеш Рептил, од десна страна има скали и таму се наоѓа (значи пред деканатот). Мантил пожелно е да купиш за брзо време бидејќи се задолжителни, имаш околу клиника многу места каде можеш да набавиш ќе ти направат по твоја мерка. Зависи кој предмет, анатомија се вежба на коски, органи итн. Хистологија се гледа на микроскоп. Психологија се работат вежби на различни теми пример burnout итн. Во главно на вежбите се вежба практично материјалот и она што ќе ти треба за полагање
Ти благодарам премногу, сега видов на iknow пишува група на студирање А5.. По колку луѓе сме во група?
Па зависи, можеби 5/6-10 има и помали и поголеми групи, особено после прв семестар кога многу и ги менуваат групите
Ме интересира ваше мислење околу прославувањето по повод положен последен испит. Гледам дел од колегите частат само пијачки, други прославуваат по ресторани и кафани со роднини, пријатели итн. Дали е пологично да се прослави откако ќе се положи последниот испит или откако ќе се заврши со стаж? И јас имам уште 2 испити до крај и во дилема сум што да правам