Со која маил адреса се најавувате на iknow? Со таа што сте се пријавиле при упис? Јас пробував со таа ама не можам да се најавам.
Пробај да се најавиш со емаил адресата што си ја оставил за контакт ( ако не е истата со која што си се пријавил/ла при упис).
Истата е, постојано ми дава порака за невалиден обид за најава. Има врска нешто што сум прва година, вонредно? Да не се уште внесени студентите или нешто такво?
Искрено не знам и јас сум прва година, па и немам искуство со системот. Пробај да отидеш на заборавена лозинка и да ја промениш истата. Ако не успееш да се најавиш пробај да го контактираш факултет, тие ќе ти објаснат најубаво до што е проблемот.
Има микроскопски слики така што би било подобро да е во боја. За оригинал, провери во книжарата во деканат
Имаше јас кога учев една апп histology guide и уште една (не ми текнува моментално). За вторава имаше и слики од патологија препарати што многу помагаа при учење. Ако сеуште се бесплатни верзиите побарај вакви апликации на нет
Дали случајно некој ја има во пдф малиот Робинс по патологија? Доколку ја има може ли да ми ја прати?
Порано ние државме во подрумот на клиниката/институтот за радиологија. Некој сега пред брзо шо имал, нека кажи поточно.
Интерна медицина од која литература го спремавте испитот? Што вреди да се купи од книгиве, гледам во книжарата на деканат имаат едни од 2020 три тома дали се доволни?
Од томовите јас учев, ги има во копирница, можеш и од Михич, пократко ако сакаш. Тестовите им се од томовите.
Дечки да ве прашам околу продолжување на стипендијата, имам положено 80% од предметите и просек над 8.50, но не фатив услов и презапишувам година. Дали ќе ми ја укинат или има шанси да ми ја продолжат?
Која книга ја користевте за радиологија во книжара има повеќе?И дали некој доколку ги има презентациите и снимените предавања може да ми прати
Радиологија од презентации и сниманите вежби учи, сосема е доволно, немаше добра книга бар јас кога полагав.