Dali radiologija vredi da se uchi od nekoi skripti bidejki prezentaciite se mnogu oskudni ili shto treba drugo da se uci osven prezentacii?
Од презентации, од прашања од претходните генерации доколку најдите, имаше и една српска мислам скрипта во копирница, одете на предавања и фаќајте си белешки
Zdravo dali nekoj znae koi predmeti treba da gi imam za da napravam transfer od tetovo na medicinski vo skopje, bidejki nemam anatomia1 dali bi me primile?
Како немаш анатомија 1? Немаш положено? Трансфер прават, тоа што ти е положено ќе одиш во деканат и ќе ги прашаш што ќе ти признаат. Само мислам трансфер се прави на почеток на година
Идеално би ти било освен скрипта и презентации, да го поминеш и Гајтон. Без Гајтон можеби ќе си положиш ама едвај и со ниски бодови. Зависи и каков тест ќе ти се падне, ама ако имаш време Гајтон обавезно, ќе ти легне материјалот поубаво.
Sure Jan...привилегии се знае како даваат хахах. Искрено ко што кажаа и другиве не седете на секое предавање анатомија, премногу е тешко сѐ да се постигне, цел тој материјал, а е најбитен во прва заради условите. Нормално, како сакаш - само совет е ова.
Од библиотека на факултет земав книга. Сега гледам ми стигнало дека месец дена рок поминал, требало или да ја вратам или да го продолжам рокот? Треба да одам до библиотека или mail да пишам дека ја задржувам книгата? Не сум земала книги до сега, затоа не знам како им е процедурата.
не праваат проблем , но кога ке имаш време помини и напомени дека ке ја задржиш уште некое време до полагање..
доколку ја вратиш не, но ако ги немаш известено дека ти е продолжен рокот може од деканат при упис на семестар да имаш проблеми
zdravo, dali nekoj shto polagal preliminaren test anatomija 1 moze da mi kaze dali navistina e tolku strasen kolku sto go pretstavuvaat i dali baraat epten sitnici usto taka dali se na ista tezhina so usno ili e za nijansa polesno?
Dali za UPPI i potvrda za redoven student mora da se prilozi indeks, bidejki vekje dve nedeli e ostaven na imuno i seuste ne e gotov? Ili dali znaete dali ke bidat gotovi do vtornik gotovi indeksite, ili eventualno da ne se na drugo mesto a ne na masickite vo hodnikot?