Здраво Доколку некој ги има во пдф скриптите Патологија 1 и Имунологија да ми ги испрати во порака. Многу ќе му бидам благодарна.
Pobaraj mozhe da se izmeshani na masickite vo hodnikot dolu ili gore na vtoriot kat kaj sho drzevme vezbi ke svrtis levo i ima i tuka masicka
Fala najmnogu za info, ne znaev deka ima i gore, ke vidam od vtornik i tamo i na institut pak, na masickite bea samo nekolku..
Zdravo. Dali nekoj ima prasanja Morfologija i Voved vo medicina za 1 godina opsta? Ako moze i iskustvo za ovie predmeti bidejki razni informacii imame vo vrska so toa kako ke bide testot i ocenuvanjeto. Fala mnogu.
Изборниве гледам по години ги подредиле на страната, според тоа за која година се наменети може да се види кои се претклинички/клинички изборни? Тие што се за 4, 5 и 6 година клинички би требало да се и обратно? Знае некој?
Здраво на сите, вонреден студент сум на Радиологија, ме интересира од кои материјали треба да се учи, фала многу и позз
Здраво, да ве прашам искуство за практичниот испит по биохемија 1, некој од вас, кои имате полагано во претходните три сесии? Ви благодарам.
Здраво Останата ми е уште дипломска за бранење, со испити сум готова Ме интересира дали би можела и годинава да ја продолжам стипендијата или немам право бидејќи завршена сум. Знам дека не следува ама за секој случај да прашам , од МОН не ми враќаат и не стигнав да поминам.
kako se pravi rasporedot po profesori? dali spored iknow, dali spored koj ti e na predavanja ili skorz random?
Здраво сакам да прашам дали некој се префрлил од угд на уким и која е процедурата? Од општа медицина Угд Штип на општа медицина Уким Скопје? Дали е возможно или?
Не ти следува стипендија. Прашајте вакви работи во студентска служба, тука некој дека ќе ви каже тешко. Мислам на почеток од студентската годината може, сум слушнала за префрлени студенти само тогаш. Имаше година-две кога немаше префрлување, а после короната знам за неколку колеги што рекле дека се префрлени кај нас од Штип или Тетово.
Здраво ми треба ваша помош дали некој имал исто или слично искуство..Имам проблем со онлине оценките, ја имаат утнато датата кога сум полагала во iknow(катедрата Микро). Имам полагано 2021 година меѓутоа поради ковидот и се тоа знаеме како одеше не бев во можност да земам на време оцена и ми викаа ако неможеш оваа сесија пријави го во другата. Ама имаат некоја грешка направено каде испаѓа дека треба да го презапишам предметот поради тоа што не била точна датата. На шалтер на студентски прашања бев и воглавно не се замараат многу многу ми рекоа одма да си платам казна 1000 ден(ок ќе ја платам и ако треба)и да полагам пак што по мое нема никаква логика затоа што јас си имам положено, а и башка имам оцена во индекс со истиот згрешен датум. Би била многу благодарна за вашите одговори.
Knigi od biblioteka kako se zema? So indeks ili so clenuvanje ili kako? Nekoj dali moze da mi kaze kade mozam fiziologija 1 i 2 da najdam prezentacii? Isto i patofiza 1 i 2? Ili nekoj da mi prati mi trebat site