Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Со индекс одиш во библиотека и толку, те внесуваат само.

2. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    6.706
    А на катедра што ти викаат, ако тие згрешиле, тие треба и да ја исправат грешката

3. Mina fina29

Mina fina29 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво, четврта година сум средно медицинско и планирам да продолжам медицина ама не знам дали Штип или Скопје. Ваше мислење кај е поубаво и колку најмалку поени требаат за упис?

На Irenasirena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bereal

Bereal Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Lugje medicinska statistika trae 6 sesii. Znaci do koga mi trae za da ne plakjam? Ili kazete kako dq izracunam

5. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    6.706
    Броиш 6 сесии од кога го слушаш, пример ако си го слушала лани октомври, 6та сесија ќе ти е септември в година.

6. Bereal

Bereal Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Znaci do 2024 septemvri??

7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    6.706
    Да

8. baby1234567

baby1234567 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    36
    Ако има некој што ќе полага анатомија 1 во среда (редовен или презапишувач) ако може да ми пише во порака да прашам нешто, благодарам однапред

9. Boxpassion

Boxpassion Нов член

Се зачлени на:
    13 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Јас сум моментално прва година на овој смер, можеш ли да ми кажеш нешто повеќе во врска со професорите? Какви се, да ли лесно пуштаат, да ли многу бараат? Да ли имам шанси да положам хемија иако не ги знам задачите?

10. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    156
    Радиологија обично после колку време од полагањето на колоквиум вадат резултати?

11. lemonsana

lemonsana Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    dali ke mozhe nekoj da go kazhe sopstvenoto iskustvo so polaganje na prv kolokvium anatomija 1, konkretno shto prashuvaat i na shto najvekje da se skoncentrirame?

12. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Јас кога полагав, пред едно 4 год, прво ти дава проф. коска, и треба обавезно да знаеш да ја поставиш, па страни, рабови да кажеш, и проф те подпрашува, а во склоп на тоа мислам и зглоб. После влечеш мислам мускулна група, и артерии/вени/нерви, и кажуваш, за мускули обавезно припои и функција, артериите соодноси… Буквално се може да те прашаат. Со среќа!

13. Atticus

Atticus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    112
    Моето искуство: ми кажаа да препознаам коска и да ја земам од кутијата. Кажуваш дали е лева или десна, кажуваш страни, рабови, агли (ако има), елементи. Потоа во склоп на таа коска зглоб некој, а исто така прашуваат и кои мускули на кој елемент точно се припојуваат за таа коска. Потоа преоѓаа на артерија, што васкуларизира, чија гранка е. Нерви (особено што инервираат и моторно и сензитивно), и да покажеш на делот од раката, и гранки на нервите, и каде поминуваат (соодноси). Ништо страшно, само самодоверба.

На lemonsana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Queentins

Queentins Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    156
    Дали ќе може некој да ми објасни за јсп картичката бидејќи не сум вадела до сега, ако отидам да извадам сега до кога ќе ми важи (трета год. студент) и дали на почетокот на секој семестар се продолжува или на секоја академска година и која е процедурата за продолжување? Фала многу однапред

15. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.979
    Професорите се секој своја приказна и индивидуално е искуството. Воглавно сите се океј и коректни , некои бараат повеќе некои помалку но во секој случај ниеден не пушта на лепе очи што се вика. Испитот хемија се состои од 4 делови т.е 2 колоквиума , 1 практичен и завршен усен испит. На колоквиумите што се од делот неорганска хемија нема задачи, практичниот испит е составен од задачи од практикумот а додека завршниот е од делот органска хемија и основна (дескриптивна) биохемија и може да има по некоја формула да се напише. Без задачите не може да се положи практичниот испит но задачите не се воопшто тешки.

16. Iris009

Iris009 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2022
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    158
    Некој кој го има практикумот по медицинска хемија ако може да ми праќа фотографии од вежбата за олиго и полисахариди pls?

17. Themoonlover

Themoonlover Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Каде и да одиш исто треба труд да вложиш , јас лично од УГД сум многу задоволна . Да тешко е ама професорите имаат разбирање и знаат да излезат во пресрет.

18. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    130
    Дали некој го учебникот от Петрова или некој друг на македонски јазик по Неврологија за медицина во пдф форма?
    хитно ми е потребно ,позз и фала

19. Нораa2

Нораa2 Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Завршив две години на медицинскиот факултет на УКИМ, а потоа направив пауза без да го ставам во мирување. Дали ќе ми се признаат положените испити и дали треба да платам некаква казна?

20. drFoxFire

drFoxFire Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Ве молам совет за учење дерма, изгледа како да е премногу :(