Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. Artemisia Ivy

Artemisia Ivy Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Ептен ми е криво минимум поени извадив, буквално од 22.8 се положуваше и јас имам 22.8, и не е дека не знаев туку ептен се укочив а лесни беа прашањата само малце кнап беше времето.. не знам дали да го оставам така :/

2. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Ви благодарам девојки најдов :))))

Сега има нешто што многу ме заплашува за нас логопеди. Имаме 5 предмети за полагање во една недела, промоција уште нема резултати, анатомија е претешко учам и заборавам, хистологија не знам од која книга да учам а биофизика ми дојде кнап на се. Се поминува ли лесно на овие полагања?како ви оди со учење??

3. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    уште е рано да ти кажам дали мн бараат за 6ка, тоа во јануари ке видиме. Нема обемни материјали, површински бараат. Кнап е со предавањата, ете хисотологија немавме ни време све да ни предаде зашто у една недела цела хистологија ни ја стави. Сега ни почнуваат побитните колоквиуми, сите велат дека најбитното го бараат. Ке видиме како ке се помине. Битно е да следиш настава и да си почнеш со учење на време. Нека не те плаши ништо друго. Допрва следи интересното :)

4. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    За стипендија може да се аплицира од втора година нагоре.

5. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.757
    Анатомија обиди се со атлас да учиш со разни слики од на интернет
    Хиатологија учи од книгата од 2013 што е изданието
    Биофизика и мене ми дојде кнап ама ќе најдам време да прочитам не се многу 70 страни, викаат лесно било на полагање и со 6 прашања си бил положен, така ми кажаа
    Англиски помини ги два три пати вежбите, истите ги дава

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.757
    дај кажете хистологија за логопеди како се полага дали е тешко ме фаќа паника не можам да учам разгледувам некој тестови од лани и готово ми се чини ќе паднам

7. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    На Someonespecial и srcence1607 им се допаѓа ова.
  8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    @PogbaPol ааа кој се сетил на мене ^_^ ела лп да се читнеме <3

На PogbaPol му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.757
    Дали може некоја да ми каже нешто повеќе за физиологијата и патологијата дали сте имале потешкотии и ваше искуство со овие предмети во врска со полагање и така натаму. Јас никогаш не ги имам слушано овие предмети затоа што завршив гимназија ама некако има многу нови поими и искрено ме фаќа некоја блага паника.

10. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Без разлика што сум на општа, одговорот е ист: физиологија е лесен предмет, и добри се професорките на катедрата. Патологија мене лично ми е многу интересен предмет, во него се применуваат знаењата од физиологија, само што додека во физиологија се учи за нормалната функција на ткивата и органите, патологијата ги изучува болестите. Само, тука доаѓа тешкиот дел - сите професори на таа катедра се од кој до кој по_____ ај да не се изразам какви, и секоја генерација од секој смер секоја година има невидени потешкотии, и по пола генерација ги паѓаат од чист инает.

На *Amethyst* и SelenaGomez им се допаѓа ова.
  11. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.757
    Ти благодарам многу

12. Rirri

Rirri Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    181
    https://www.biodigital.com/ @joy1 Мислам дека ова ќе ти помогне , и тебе и на другите со анатомија. Јас лани барав коски и скелет но додека најдов ова ми заврши работа.

На *Amethyst* и joy1 им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.119
    Допаѓања:
    328.926
    fala mn :)

На Rirri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Хаха абе бар нешто да положев :D
    Да ве прашам за логопеди ние што сме паднале какви се завршните испити во јануари? Полесно се поминува тогаш или потешко е??

15. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.757
    А да прашам како учите патологија? Јас ништо не разбирам буквално од книгата а и професорките се многу дрски предаваат колку да им помине нивното ги вртат слајдовите како да се на батерии. Како ќе го поминам предметов а условен ми е ;(;(;(;(;(;(

16. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Така што ќе седнеш, ќе се сконцентрираш и ќе учиш. Патологијата на тригодишните е мачја кашлица за онаа на општа, се учи ко да читаш Теа Модерна. Те читам дека постојано прашуваш како да учиш некој предмет и гледам дека воопшто не се снаоѓаш на факултетов..
    Секој учи различно не можеш да се водиш по другите. Меѓудругото не постои начин како полесно да разбереш некој предмет, освен логички да ја разбереш суштината на самиот предмет. И на такви предавања ќе се навикнеш дека треба се сама да си најдеш, да си научиш и разбереш. Едноставно така ни функционира факултетов.

17. SelenaGomez

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.757
    Знам дека секој учи различно и не дека не се снаоѓам туку едноставно се сретнувам со предмети што досега не сум ги учела пошто доаѓам од гимназија и само сакам да комуницирам со некој поискусен од мене да ми каже свое искуство, се интересирам само. На пример патологија има многу медицински термини кои не можеш само да ги набубаш напамет па затоа и прашувам, јас сум личност на пример на која и треба малку повеќе време за адаптација а и баш ми се напикани предметите во семестаров сите условни. Тоа е се, пак ќе кажам дека сакам со некој да разговарам со поголемо искуство од мене. не знам зошто сум оставила впечаток дека не се снаоѓам. Фала ти.

18. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Па досега би требало да си адаптирана пошо 2 колоквиумски поминаа :?: А и ти кажавме со Магс дека тука нема да најдеш "поискусни" и постари кои се на тригодишните студии, досега такви не сме сретнале. Едино ние двете сме постари активни ама ние сме на општа и материјалот и во тежина и обемност во споредба со вашиот се небо и земја и не можеме да ви дадеме совет или помош како да учите.

Медицината не се буба прва работа, ако не ја сфатиш суштината џабе ти е :!: . Тие медицински термини се сите поврзани и многу многу логични секако ако добро си ја совладала анатомијата, хистологијата и физиологијата. Ако тие предмети си ги поминала набрзина и напамет, многу си зезнала работа.

Сега ти ги погледнав предметиве семестаров и од сите овие предмети 4 ти се за учење битни и тоа АиХ, Пато, Физио и тоа Основи на логопедија претпоставувам. Другово ништо апсолутно :emo:

19. princessbubblegum

princessbubblegum Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Дали некој има информации за процесот за специјализирање во странство? Благодарам однапред. :D

20. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    По физиологија викаат некои дека истите прашања се падале, сите купуваат од трио знае некој нешто?